perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kesäpäivä puutarhassa

Päivä on ollut jälleen aivan ihana kesäpäivä. On ihanaa olla lomalla tämmöisenä kesänä, kun aurinko paistaa ja pihalla jaksetaan olla ja tehdä kaikenlaista. Pitkästä aikaa on oikein mukavaa tehdä töitä puutarhassa. Leikkimökin kesäneilikka-amppelit ovat aivan täynnä kukkia, samoin kuin moni muukin kukkaistutus. Lämpimiä kelejä on piisannut. Nämä täytyy aina muistaa käydä kastelemassa, sillä jäävät räystäiden alle, eikä sadevesi niitä kastele laisinkaan.
Varaston ovien väliin laitoimme ylimääräisen, jo kolhiintuneen sinkkisoikon, johon istutin jalokärhön. Astiasta sahattiin pohja pois, joten juurilla on tilaa hakeutua alemmas. Maavara ei olisi kuitenkaan yksistään riittänyt kallion tullessa vastaan, joten tällä pienellä konstilla saatiin kärhölle vähän enemmän tilaa kasvaa. Tänään saatiin vihdoinkin kiipeilykehikko tuolle Jackmannille. Mieheni muisti varastossa olevan vielä yhden tämmöisen kehikon ja niin sahattiin siitä vain sopivan mittainen ja ruuvattiin paikoilleen. Muutaman viikon tämä odottikin valmiiksi saattamista. Kärhön sijainti tontillamme on varmasti suojaisimpia paikkoja, joten toivon kärhön pysyvän hengissäkin. Jollei, niin hankitaan jokun kestävämpi köynnös sitten paikalle. Kärhön juurelle voisi vielä istuttaa jotain kivaa pikkukukkaa kukkimaan, sillä kärhöt tykkäävät pitää juurensa viileässä.
Kaiken muun puuhastelun lomassa sain kudottua muuten yhdet kyhäilysukat valmiiksi. Sukista löytyy värejä jäätelöstä, mutta yllättävän lähellä nämä olivat myös pionin kukkaa.

Malli: oma perussukka, koko 36
Lanka: Novita 7 veljestä, Raita, väri 860, 95 g
Puikot: Knit Pro nro 3

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.