keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Rosario ja Pinsiö

Hatanpään ruusutarhan eläimet olivat todella kesyjä. Tämäkin orava kaverinsa kanssa suorastaan poseerasivat arboretumissa meille ja muille kuvaajille hyväisen tovin. Pistäydyimme arboretumissa ja ruusutarhalla tänä aamuna, kun olimme tapaamassa opiskelijaa Tampereella. Olemme aikaisemmin olleet samassa paikassa, kun lapset olivat pieniä. Nyt käveleskelimme kauniissa puistossa ja ruusujen parissa kaksistaan mieheni kanssa. Eläinten lisäksi kuvasin koko joukon ruusuja, joista tässä muutamia.
Ruusutarhassa oli suorastaan huumaava tuoksu, kun toinen toistaan upeammat ruusut kukkivat kauniina ja houkuttelevina. Saisipa niitä menestymään omassakin puutarhassa yhtä kauniina. Ruusuilla oli kuitenkin automaattinen kastelu ja ravinteiden annostus, joten olot olivat mitä ihanteellisimmat. Ihana niitä oli käydä katsomassa. Moni muukin ihasteli.
 Ja miten paljon niitä kukkia olikaan!
 Harvinaisempi väri ruusulla, lila. Erottui selvästi muista vaaleanpunaisista, valkoisista ja punaisista.
Itse kartanon pääovella oli kauniit kesäkukkaistutukset. Bougainvilleat olivat paksuvartisia pikkupuita, mutta saivat talvehtia kasvihuoneiden lämmössä, joten mikäs siinä oli kukkia kauniina kesäpäivänä.
Arboretumin puolella tuli bongailtua kaikkea kivaa vaikka omaan pihaan. Ideoita lähinnä haettiin. Ja niitähän siellä löytyi. Kaunista katseltavaa, eikä maksanut kuin kulkemisen vaivan. Jos pistäydytte Tampereella kesäaikaan, kannattaa kyllä poiketa ihastelemassa. Parkkipaikkakin oli vain kiekolla, joten ei maksa mitään. Aikaa saa kulumaan vaikka kuinka.
Kotimatkalle osuu Pinsiön taimisto. Tähän asti olemme olleet liikkeellä sellaisiin aikoihin, ettei taimisto ole auki, mutta tänään pääsimme kiertelemään näytepuutarhassa ja taimistollakin. Muistikortille tallentui vaikka mitä kivaa pikkuideaa ja kyllähän sieltä tuli pieni matkamuistokin ostettua. Paripäiväinen reissumme piti sisällään kaksi automuseota toisena päivänä ja tasapainon vuoksi toisena päivänä oli sitten kukkia. Molemmat olivat tyytyväisiä retkeen.

9 kommenttia:

 1. Oi, tuolla ruusutarhassa mekin kävimme sunnuntaina!
  Hurmaava paikka; minulla meni aika ruusujen kuvaamisessa, niin ettei ehditty perennoihin ja yrtteihin ollenkaan tutustumaan!
  Pinsiön taimistollakin voisi joskus poiketa, meidän matkan varrelle se ei vaan koskaan osu, pitäisi ihan varta vasten poiketa reitiltä vähäsen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinsiön näytetarhassa oli mielenkiintoisia ideoita esim. köynnöskehikkojen pystytykseen ja monta kivaa perennaa näki kasvamassa. Taimistolla oli yllättävän laaja valikoima ruusuja ja kärhöjä sekä hedelmäpuita. Perennoja ei ainakaan tällä hetkellä ollut kovin laajasti.

   Poista
 2. Voi nuo upeat ruusut! Kyllä ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut olivat todella upeita ja se tuoksu siellä oli jotenkin uskomaton.

   Poista
 3. Kauniita ruusuja! Retkenne kuulosti kyllä todella mukavalta.

  VastaaPoista
 4. Upeita ruusuja ja kukkia ylipäätään!!

  VastaaPoista
 5. Kauniita ruusuja olet bongannut 'takapihaltamme' :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.