sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Arviointivirhe

Lähdin lauantaina mieheni kanssa pienelle reissulle ja nakkasin käsityökoppaani kolme kerää suuresta puuvillapaketista. Lilan, punaisen ja valkoisen. Jo menomatkalla tajusin arvioineeni ajankäyttöni käsitöiden suhteen aivan väärin tällä matkalla. Lila myssy valmistui jo puolessa välissä menomatkaa ja aloitin punaisen. Sekin oli jo melko pitkällä päästessämme perille. Illalla vielä ehdin tehdä sen valmiiksi sekä virkata nuo kaksi alkua, punaisen valkoisella raidalla ja lilan valkoisella raidalla. Minulle jäi paluumatkalle vain tuo valkoinen kerä tai siis mitä siitä oli jäljellä. Yleensä minulla on tarpeeksi lankaa mukana. Siis paljon ylimääräistäkin. Nyt arvioin aivan väärin tarpeeni. Olisin saanut paljon enemmän aikaiseksi, jos olisi ollut enemmän lankaa. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tehdä vain niin paljon kuin mitä lankaa oli. Kuinka näin voi käydäkkään?
Kotiin päästyäni kaadoin äkkiä puuvillalaatikkoni olohuoneen lattialle ja etsimään sopivia lankoja jatkaakseni kesken jääneet myssyt valmiiksi. Valkoisesta puuttui vain kerros. Se oli äkkiä tehty ja myssylle tuli painoa 33 g. Lilaan alkuun löytyi pari pientä kerää jatkoksi ja sain senkin myssyn valmiiksi, lankaa meni 39 g. Viimeiseksi jäi punainen aloitus, mutta siihenkin löytyi sopivasti keltainen keränloppu ja loppu oranssia lankaa 39 g. Punainen painoi 39 g ja lila 36 g. Sain kuin sainkin nämä valmiiksi. Painoa näille kertyi yhteensä 186g. Näiden valmistuttua olen tehnyt 143 myssyä.

9 kommenttia:

 1. Kamala tilanne, siis tuo langan loppuminen!

  VastaaPoista
 2. Hih, minulle taas tuo lankamäärä olisi riittänyt vallan mainiosti pidemmällekin reissulle ;) Mutta kauniita ovat myssyt tälläkin kertaa. t. Eija

  VastaaPoista
 3. No oletpa kerennyt :) Turhauttavaa tuollainen langan loppuminen kesken.Toivottavasti aika kuitenkin kului jotesakin rattoisasti. Kivoja myssyjä.

  VastaaPoista
 4. Harmillinen juttu, että langat loppuivat kesken. Se kyllä harmittaa, varsinkin jos on innostusta tehdä enemmänkin käsitöitä. Minä olen koko päivän ollut ulkona, aamulla sain vain muutaman afrikankukkasen tehtyä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita myssyjä taas on valmistunut! Tiedän miten potuttaa jos lanka loppuu. Siksi nykyään otan liikaakin mukaan kuin liian vähän:)

  VastaaPoista
 6. sä oot kyl ihan uskomaton pipoilija! :)

  VastaaPoista
 7. Ääk, langan loppuminem reissussa on kyllä aivan katastrofaalinen tilanne!

  VastaaPoista
 8. Taitavat myssyt olla sinulla jo niin hyppysissä, että virkkaat niitä vallan mahdottomalla vauhdilla! :)

  Minulta on kerran meinannut lanka loppua reissussa kesken, ja sekin tapahtui siksi, että matkaan tuli useamman tunnin viivästys keliolojen takia. Opinpa silloin, että yksi varakerä ohutta sukkalankaa on hyvä aina pakata mukaan ;-) (Minä kun usein sukkia reissussa neulon.)

  VastaaPoista
 9. Kauniita myssyjä jälleen!
  Valtavan määrän olet virkannut ja neulonut upeita myssyjä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.