perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kirkkorasat

Sain viime viikon lopulla käsiini Seinäjoen seurakunnan lehden, Lakeuden Ristin. Siinä oli yhdellä sivulla juttua kirkkorasoista. Miten kirkkorasavillitys on vallannut Peräseinäjoen kappeliseurakunnan. Seurakunnan juhlavuoden tiimoilta on suunniteltu oma rasamalli, jota tehdään yhdessä ja kotona ja into tuntuu olevan kova. Rasoja on tehty myös myyntiin seurakunnan virastoon, josta voi ostaa omansa, jollei puikot pysy hyppysissä tai ainakaan kirjoneule luista. Tarkoituksena heillä on pitää ensimmäisenä adventtina rasakirkko, jossa mahdollisimman monilla olisi nämä omat rasat. Malli on suunniteltu Nalle -langalle ja vaihtamalla sen 7 veljekseen saa miesten kokoiset rasat. Kokoa voi säätää myös puikkokokoa muuttamalla. Lisäksi on vielä lasten malli. Rasan kuvioon on malli Peräseinäjoen kirkon ikkunoista.
Tihrustin ensin lehden kuvaa, mutta siitä ei saanut oikein hyvää ohjekaaviota itselleni. Pari kivaa kikkaa oli upotettu malliin. Malli kiehtoi minua kuitenkin graafisuudellaan. Otin rohkeasti yhteyttä Peräseinäjoen virastoon viime maanantaina. Lähettivät ystävällisesti minulle ohjekaavion ja pääsin rasoja kutomaan keskiviikkona illalla töiden jälkeen. Sain myös ohjekaavion lasten malliin. Palvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Tänään sain sitten omat kirkkorasani tehtyä. Ehkä jotenkin sopii Pitkäperjantaiksi kutoa kirkkorasoja. Ranteen kuvio on minulla näissä erilainen kuin mitä mallissa, sillä siihen olisi kuulunut seurakunnan vuosiluvut enkä niitä halunnu omiini, sillä en omaa mitään siteitä Peräseinäjokeen. Näkemissäni rasoissa on ollut hyvin monenlaisia nuo lapasen ranneosat.
Ulkona oli viime yönä tullut lunta noin 10 cm ja aurinko paistoi kirkkaan. Rasoja tarvitaan vielä. Kylmä ilma kuitenkin. Kevään petolliset kelit vielä.

Malli: Peräseinäjoen seurakunnan juhlavuoden kirkkorasat, Ritva Korpi
Lanka: Novita Nalle, 67 g, sammaleenvihreä ja luonnonvalkoinen
Puikot: Nro 3 bambut

Hyvää Pääsiäistä!

16 kommenttia:

 1. Voi miten nämäkin on kauniit ! ihastelee Eija

  VastaaPoista
 2. Komiat on rasat! Ihmettelen, miten ihmeessä ehdit tehdä näin mahdottoman paljon kaikkia ihanuuksia, mutta kai se on sitä, kun vaan osaa ja tahtoo. Taitava olet! Rentouttavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Mie ihmetteln myös, miten ehdit saada jatkuvasti näytille uusia luomuksiasi!! Kauniit on lapaset, taas kerran :)

  Lepposaa pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
 4. Olen aina ollut melko nopea tekemään käsitöitä ja ehkä osaan käyttää joutohetket hyväkseni hyvin. Tykkään niin kovasti tästä käsitöiden tekemisestä.

  VastaaPoista
 5. Hienot !

  Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 6. Todella kauniit nämäkin! Ja ainakin nopeasti vilkaistuna kämmenselän kuvionnissa on jotain samaa kuin aiemmissa Mondrian Mittenseissä.

  VastaaPoista
 7. Tyylikkäät lapaset! Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 8. On niin kauniit rasat!
  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Upeat lapaset ja onpa ihana idea. Sopisi muidenkin seurakuntien rasailla! :)

  VastaaPoista
 10. Aivan uskomattoman upeat rasat!

  VastaaPoista
 11. Onpa kauniit lapaset!

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 12. Komet kyllä ja tosi juhlallisen näköiset. Todella nimensä näköiset!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.