tiistai 24. huhtikuuta 2012

Batik-raitaa

Muutama myssy ihan perusneuletta on valmistunut. Lankana tässä Kirsiltä saamani Puro Batik. Ensimmäinen myssy oli jälleen kokeilu, jolla haettiin silmukkamäärää. Tulihan siitä minulle iso, mutta isompiakin myssyjä tarvitaan. Sitten toiseen sainkin mitat kohdalleen. Siinä Batikin kaveriksi kaivoin ison valkoisen puuvillakeräni, joka keveni edes hieman tämän myssyn raitoihin. Myssyt näyttävätkin aivan erilaisilta juuri noiden valkoisten raitojen vuoksi. Ei uskoisi, että samasta kerästä ovat. Lankaa jäi vielä sen verran, että kolmanteen myssyyn voisi tehdä vielä ohuita raitoja.
Sytomyssyt menevät keräykseen ja sitä kautta toivottavasti voin jonkun päivän saada edes hieman paremmaksi. Isompaan myssyyn kului lankaa 53 g ja pienempään 50 g. Ei olisi yksi kerä yksistään riittänyt näihin.

Minun pitäisi suunnitella vauvaneule. Työkaverini saa syyskesällä vauvan ja oli puhetta, että neuloisin vauvalle jotain. Nyt täytyykin metsästää hyvää neuleohjetta. Olisiko kenelläkään vinkata? Malliin tulisi käydä musta lanka, jota voi jonkin verran avittaa valkoisella. Olen jo melkoisen sivumäärän käynyt nettisivuja läpi, mutta kohdalle ei ole vielä sitä oikeaa sattunut. Onneksi edessä on valoisa aika, niin mustan langan neulominen käy.

10 kommenttia:

 1. Tolla valkoisella värillä näyttää olevan uskomaton vaikutus lopputulokseen! Täytyy painaa tämä väriyhdistelmä ehdottomasti mieleeni.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä piristää valkoinen tuota Batikia! MInullakin on muutama Batik-kerä jemmassa odottamassa muuttumista lasten kevätpipoiksi - saako lainata ideaa? :)

  VastaaPoista
 3. Maikki, lainaa vain. Batik näyttää jotenkin puhtaammalta tuon valkoisen kanssa kuin ilman.

  VastaaPoista
 4. On tosiaan aivan eri näköiset pipot! Valkoinen keventää ja raikastaa. Kauniita kuitenkin kummatkin

  VastaaPoista
 5. Oi, mulla ois jämissä muutama "raitojenkohdistusnöttönen" juuri tuota samaa värisävyä Batikia. Jos ei ihan koko pipoksi riitä, niin toisen kaverina raidoittuen ainakin! :) Tuolla valkoisella on kyllä uskomaton vaikutus tuossa...

  VastaaPoista
 6. Minkälaista vauvaneuletta aattelit?? Mä oon aika monelle kaverin vauvalle neulonut villahaalarin.

  VastaaPoista
 7. Mukvasti tuo valkoinen raikastaa pipon ilmettä:)

  VastaaPoista
 8. - Kiitos taas vinkistä!!!
  Ihania myssyjä! Tuo sinun vauhtisi saa minut taas hengästymään.
  -t-

  VastaaPoista
 9. Katja: Vauvaneuletta en ole sen enempää päässyt päättämään, onko haalari vai nuttu.

  Kunhan sopiva ohje sattuisi kohdalleen.

  VastaaPoista
 10. Mä käytän usein (ja tuossa haalarissakin) Dropsin ohjeita

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.