maanantai 23. huhtikuuta 2012

Puutarhan kevät

Kukkapenkkikierroksella lumikellot olivat jo päänsä kääntäneet nukkumaan. Pitkä työpäivä takana, niin pääsin niin myöhään tarkistuskierrokselle.
Todellinen voima puskee läpi hangen. Viimeisiä lumipaikkoja puutarhassamme ja lumikellot tulevat hangen läpi. Lumi on jo todella likaista ja sulaa varmaan pian pois, jos tulee vesisade.
 Krookuksia nousee vähän sieltä ja täältä.
Toisissa kohdin sipuleita on jo enemmänkin ja kukkia sen mukaan. Eivät olleet vielä laittaneet päätään suppuun vaan kukkivat minun iloksi.
Posliinihyasintit ovat levinneet kivasti. Niitä löytyy jopa takapihan nurmikolta. Muurahaiset ovat kylväneet siemeniä sinne ja keväällä ovat ihan mukavia pikkukukkijoita, jotka häviävät tyystin kesäksi.
Kasvatin joku vuosi sitten kärhöjä siemenestä. Tämä valkoinen alppikärhö on jo hyvällä kasvun vauhdilla pullistelemassa silmujaan. Tänä vuonna se ei ollut katkennut juuresta poikki. Takapihalla sininen sisarensa oli jälleen joutunut myyrän talviruoaksi ja kehikko oli nurin ja juurakon tilalla kolo. Ehkä se nousee vielä siitä - sekin. Toissa vuonna oli sama juttu. Myyrät olivat sen silloin löytäneet.

5 kommenttia:

 1. Ihania keväisiä kukkakuvia!
  :)
  Täällä Etelä-Pohjanmaalla on vasta pikkuiset vihreät alut
  Idän Sinililjoissa (Scilloissa) ,tulppaaninlehdistä näkyy vasta hiukan kärkeä..mutta sieltä ne nousevat ihan varmasti..

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita ovatkaan kevään kukkaset. Meillä vielä lunta paksusti kaikkien kukkien päällä. Tänään oli kuitenkin lämmintä ja aurinkoista. Nättejä pipoja olet myös tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Ihania keväisiä kuvia! Meillä on pihalla vielä aika lailla lunta, vasta pari kukkapenkkiä on osittain paljaana ja sieltä pukkaakin sittej jo krookuksia, helmililjoja ja tulppaanin alkujakin.

  VastaaPoista
 4. Mä vasta syksyllä istutin noita lumikelloja. Eivät ole ihan noin komeita, kun sulla, mutta varmasti ensi vuonna ovat levinneet :) Krookuksia, idänsinililjoja ja posliinihyasintteja täältä löytyy vaikka kuinka paljon. Ne onkin äitini joskus vuosia sitten istuttamia :)

  VastaaPoista
 5. Ihania! Voi kun mielläkin ois jo kevät noin pitkällä.
  Nyt kun täällä sataa ja on ikävän harmaata, on niin piristävää katsella näitä kuvia:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.