lauantai 14. huhtikuuta 2012

Tilkkutäkki

Kumosin 7-veljeslaatikossa olleen pikkukerien pussin pöydälle ja ryhdyin jälleen pitkästä aikaa suunnittelemaan tilkkutäkkilapasia. Olen niitä esitellyt ennemminkin blogissa. Lapaset on siis tehty kaikista lopuista langoista. Tämän verran löytyi näitä lankoja. Ovat noin vuoden aikana tulleet pikkukerät, sillä viime keväänä tein liki viimeistä metriä vaille lapasia silloisista pikkukeristä.
Ensin kasasin vähän punasävyisiä keriä yhteen ja niistä syntyi lopulta tämmöiset höystettynä hieman sinisellä. Yhdistävän lankana harmaa, joka jatkui läpi kaikkien värien. Painoa näillä 63 g.
Seuraavaksi yhdistäväksi langaksi valikoin tummemman harmaan. Sille kaveriksi lila- sekä sinisävyisiä lankoja. Näihin kului lankaa 65 g.
Lapaset ovat mainioita lenkillä sekä pihatöissä talvella. Sekä mopolijoille. Äidin ei tarvii surkutella kirjoneuleita, kun kaasukahvaa vääntääkin tämmöinen arkisempi eikä työläämpi kirjoneule. Hitaitahan nämä ovat tehdä ja langanpäitä on miljoona, mutta mielenkiintoisia. Kerät on keritty niin, että saan langan juoksemaan sekä kerän sisältä että päältä. Teen aina kumpaakin lapasta yhtäaikaa, jotta kerä varmasti riittää molempiin samalla lailla. Toiseen lapaseen lanka tulee kerän sisältä ja toiseen päältä. Lopulta ovat vain lyhyen langan erottamia toisistaan, jolloin sitten voin katkaista langan.  Tulee mahdollisimman tarkkaan kudottua langat.

20 kommenttia:

 1. Nää on mahtavia. Mulle tulee jotenkin lapsuus mileen näistä. Silloin äiti varmaan monen lapsen äitinä käytti kaikki langat loppuun ja minusta teki just tämänkaltaisia vanttuita ja sukkia, ne oli lämpöisiä ja rakkaita!

  VastaaPoista
 2. On kyllä hienoja! Sulla on tuo sommittelun taito hyppysissä!

  VastaaPoista
 3. Ompa kivoja, pitäisi itsekin käyttää jämiä pois. Ehkäpä näin :D

  VastaaPoista
 4. Ihania lapasia!

  Tosi hyvä idea käyttää tuollaista yhdistävää väriä. Tulee kuitenkin harmonisempi ilme lapasille näin.

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköisiä lapasia. Tuon idean minäkin laitan korvan taa talteen :)

  VastaaPoista
 6. Komeita tumppuja monta paria. Tuo idea kutoa molempia tumppuja yhtaikaa onkin mainio, tulee sitten samanverran loppukeristä raitoja, ei tarvi sitten arvuutelle riittäääkö samanlailla molempiin.

  VastaaPoista
 7. Huomenta ! Aivan ihania vanttuita. Sinulla on todellakin silmää yhdistellä eri värejä niin että lopputulos on aina kaunis - teitpä mitä tahansa. t. Eija

  VastaaPoista
 8. Hienoja lapasia taas! Sinä osaat kyllä sommitella värit ja käyttää langat tarkkan. Mukavaa sunnuntaita:)

  VastaaPoista
 9. Tarkkaan kyllä käytät langanpätkät ja hienoja on lopputulokset! Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 10. Oi joi mitä lapasia, ihanan tarkkaa työtä! Mutta miten kerit itse kerät niin, että niitä voi neuloa molemmista päistä?

  VastaaPoista
 11. Ihania, ei voi muuta sanoa. Todella hyvä systeemi saada langanjämät tarkkaan käytetyksi.

  VastaaPoista
 12. Tulipa kauniita lapasia, ja hienosti sait käytettyä langanjämät!

  VastaaPoista
 13. Tosi hyvä idea ja tumput on niin kivan näköisiä! Niissä on semmoista kodikasta räsymattomeininkiä :)

  VastaaPoista
 14. Tosi kivat, suunnitellun näköiset ja hauskat lapaset! Eivät näytä yhtään jämälankatöiltä vaan ihan vartavasten kirjaviksi tehdyiltä.

  VastaaPoista
 15. Kauniita ja 'kotoisan' näköisiä!

  VastaaPoista
 16. Hyötykäyttöä parhaimmillaan!

  Kerrotko, miten kerit langan niin, että saat sen juoksemaan sekä langan ulko- että sisäpuolelta?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.