tiistai 17. huhtikuuta 2012

Pikkupipoja pussinperästä

Etsiskelin aivan jotain muita lankoja kaapistani, kun käteeni osui pussi, jossa oli vielä vauvalankojen jämiä. Sain langat aikanaan Kristiinalta ja olin niistä jo tehnyt sukka-tumppusettejä. Yksistään ei enää mistään väristä olisi niitä settejä tullut, joten olin pussin pistänyt kaappiin. En kuitenkaan ollut laittanut sitä niin kuin kuuluisi eli muiden vauvalankojen kanssa samaan paikkaan vaan työntänyt vain kaappiin. Pussin sisältö pääsikin minut yllättämään ja päätin heti ottaa kerät käsittelyyn ja puikoille. Näistä langoista syntyi kolme vauvamyssyä Jorviin tutulla Aatun ja Beetun pipo -ohjeella. Ihan viimeiseen, tuohon vasemmanpuoleiseen, jouduin etsimään lisävahvistusta ohuista sukkalangoista myssyn viimeisten kavennusten verran. Muuten pussin sisällön langat riittivät näihin kolmeen pipoon, joista jokainen painaa 22 g. Yhteensä lankoja kului siis 66 g.

Yllätyin täysin, miten pidetty ja hyödyllisen tuntuinen oli edellinen kirjoitukseni kerän sisältä juoksevasta langasta. Kiitos kaikille kommentoijille.

8 kommenttia:

 1. Kivannäköisiä pikkupipoja. Pitääkin kokeilla tuota ohjetta ja tehdä pari myssyä. :)

  VastaaPoista
 2. Voi kun saisin miekin neulottua näitä pikkupipoja. Jotain vauvalangan jämiä ois, että on vaan inspiksestä kiinni...

  VastaaPoista
 3. Niin nättejä kaikki :) t. Eija

  PS. Saako vauvat myssyt omakseen ?

  VastaaPoista
 4. Eija, luulen vauvojen saavan myssyt omikseen. Jutussa mainittiin, että tarve on n. 10 myssyä vuorokaudessa, yli 3000 vuodessa. Ja pesu oli niin kallista, että myssy taitaa seurata vauvaa kotiin.

  VastaaPoista
 5. Kivoja pipoja! Pitäne tehdä niitä kun aikaa jää mummoilulta!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan keväinen varsinkin tuo vihreävalkoinen! Lankakeräjuttu ja kuvat ovat tosi hyvät tuossa alempana, koska kuvailemallasi tavalla saa juurikin langan käytettyä mahdollisimman tarkkaan.

  VastaaPoista
 7. Kivoja pikkupipoja. Ohje vaikutti mainiolta (se olikin minulta jostain syystä mennyt aiemmin ohi huomaamatta), otin sen nyt talteen. Kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.