maanantai 9. huhtikuuta 2012

Tyhjennetäänpäs laatikko

Saimme syksyllä lankoja sytomyssyprojektiimme. Minulla on niitä kahdessa laatikossa, joista toisen sisällön kumosin lattialle ajatuksella, että teen nyt sen laatikon sisällön ensin loppuun. Moni lanka ei minua näissä oikein puhuttele millään lailla, tuntuu osa sellaisilta, että tuleeko niistä myssyjä laisinkaan. Ovat vuosia olleet jo toisten varastoissa, moni selvästi 70-80 lukujen taitteesta. Monta myssyä on jo tehty, mutta vähitellen jää jäljelle ne kaikista puhumattomimmat langat. Katsotaanpa, montako myssyä näistä vielä saa aikaan.
Ensimmäinen myssy tuli valmiiksi. Näyttää aika surkealta, mutta voin vakuuttaa, että myssy menee minun päähäni ihan hyvin. Lanka on aika ihmeellistä, eikä varmaan puhdasta puuvillaa, vaan sekoitelankaa. Tähän myssyyn katosi vain 37 g lankaa. Langasta ei saanut millään tasaista neulosta aikaan. Hankalaa kudottavaa. Samaa lankaa on vielä nuo kaksi myssyn vieressä olevaa beesiä kerää sekä pieni sininen ja pieni valkoinen siinä vähän ylempänä.
Onneksi kanssaneuloja sijoitti paremmin sen vihreän ja oranssin kerän ja kasani väheni. Tähän myssyyn sain upotettua peräti 57 g lankaa. Se iloisen kirjava kerännyssäkän sekä tuota oikealla olevaa keltaista melkoisen osan.

Minulle vain kirjoneulelangat olisivat tällä kertaa mukavempia neuloa, mutta saadakseni hieman tilaa aion kyllä vähän tyhjentää näitä nyssäköitä ja saada ne mahtumaan hieman pienempään tilaan.

8 kommenttia:

 1. Kyllä noista jotakin syntyy, ihan pikkuiset keränloput ovat mielestäni niitä kaikkein hankalimmin käytettäviä ja niitä pieniä sukkalankakeriä on minullakin jonkun verran. En vain tiedä mihin niitä käyttelisi, kirjoneuleeseen ehkä koska en noista isoäidin neliöistä tykkää yhtään.

  Mukavaa toista pääsiäispäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tulin juuri Scaritsan villat blogista, joka oli pienistä keränyssyköistä tekemässä hauskoja raitasukkia. Noistakin voisi neuloa/virkata raitamyssyjä.

  VastaaPoista
 3. On sinulla melkonen vauhti päällä langankulutuksessa :) Jos löytyy nyssyköitä, joista vois tehdä keskosille töppösiä (haaste Matleenan Lankapirtissä) niin laitappa ohjetta meille muillekin - kiitos. t. Eija

  VastaaPoista
 4. Pitäneepä etsiä. Kudoin kyllä kaikki vauvalankaloput jo niihin Jorviin lähetettäviin pipoihin. Joten se pussukka on tyhjä. On siis pulaa niistä keränlopuista. Mutta täytyy pengastaa, josko jotain muuta liki sopivaa olisi. sukkaahan ei laiteta suoraan ihoa vasten, joten siinä saattaisi mennä sitten sukkalankajämien laatikon sisältö. Pistetäänpä mietintämyssyyn.

  VastaaPoista
 5. Siitä ne langat nätisti vähenee.
  Olisi hauska postaus myöhemmin, että mitä kaikkea niistä sitten tuli :)

  VastaaPoista
 6. Eiköhän tuo lankakasa hupene nopeasti, sie oot niin aikaansaapa!!
  Blogissani on sinulle tunnustus.
  Mukavaa maanantain jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä langan kulutukseen =) Mutta hyvllä mallilla näyttää jo olevan. Blogistani löytyy tunnustus sinulle.

  VastaaPoista
 8. Näytät kuitenkin kaikista langoista saavan hienoja myssyjä aikaiseksi! Kiva seurata minkälaisia jatkossa tulee:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.