keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Filigraani

Yllätyin hyvin positiivisesti tästä Novitan Pikkusisko -langasta. Kudoin siitä huhtikuun lopulla tämän huivin ja lanka käyttäytyi vallan mainiosti. Yhtään solmua ei tullut vastaan kutomissani kerissä ja neulejälki oli tasainen. Lanka myös tuoksui villalle ja on lämmintä. Mallina ollut tyttärenikin kehui kovasti huivia lämpimäksi, kun kuvia otettiin vapun viileässä kelissä. Koska pidän eniten näitä kaulaan pyöräytettäviä huiveja tuli tästäkin sellainen
Itse huivi lähti tarpeesta suunnitella hienompi huivi. Ajatus huivista pyöri useamman viikon ennen kuin sain osaset loksahtamaan kohdakkain. Lopulta kuitenkin ajatus selkeytyi ja pääsin kutomaan huivia. Aikaa itse huivin tekemiseen ei montaa päivää mennyt. Aloitin huivin perjantaina ja seuraavana tiistaina pingotin sen. Vaikka lanka on ohutta, oli sitä miellyttävä kutoa. Mallikerran oppii nopeasti ulkoa, joten ei tarvinnut piirrosta kauaa katsoa, vaan sai vain kutoa.
Huivi sai nimen Filigraani istuessani ravintolassa Tampereella perheen miesväen kanssa ja katsellessani ikkunasta ulos. Siellä oli mainos, jossa oli sormuksen kuva. Kuva muistutti jotenkin huiviani, reunoilta tiivis rengas, mutta keskellä oli ihan selvästi pitsiä.
Malli: Filigraani, oma suunnitelma
Lanka: Novita Pikkusisko, 127 g
Puikot: Nro 3 metallipyöröt
Pidän huivista todella paljon.

8 kommenttia:

 1. Kaunis. Kiva kuulla kokemuksia Pikkusiskosta.

  VastaaPoista
 2. Hieno ja monikäyttöinen! Onnistunut huivi!

  VastaaPoista
 3. Ihana. Tuo pitsineulekuviokin on niin herkkä ja ilmava ♥

  VastaaPoista
 4. Hyvin kaunis todellakin! Ja hyvä lankavinkki.

  VastaaPoista
 5. Kaunis on! Kaiholla viileitä ilmoja odotellessa...

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis on! Juhlallinen ja herkkä.

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis huivi! Onnistunut värivalinta! Ihana ja monikäyttöinen varmasti. Voisin vaikka itsekin haluta tällaisen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.