tiistai 4. kesäkuuta 2013

Sähikäisiä ja Zebra

Kolmantena hullutustyönä aloitin nämä Sähikäiset. Vaikka kerällä tämä lanka näyttää ihan raidalliselta on se kudottuna jännää kierreraitaa kehittävä lanka. Melko sähäkkää raitaa syntyy tästä Gjestalin Frostista. Luonnossa työ siniseltä näyttävä raita on kyllä oikeammin lila. Aloitin ensin 2,5 numeron puikoilla, mutta purkasin ja etsin 2,25 numeron puikot. Lisäsin vielä neljä silmukkaan aloitukseen ja kas vain, paljon parempi sukka lähti syntymään.
Neljäntenä työnä aloitin Opalin Zepra -langasta sukkia. Vaikka kerällä tämä lanka näyttää taas puolestaan läikikkäältä muodostuu siitä kutoessa raitoja. Aloitin sukat kerän kummastakin päästä ja hyvin näyttää samanlaiselta. Monesti nämä itseraidoittavat langat ovat aina jotain muuta kuin mitä ne kerällä näyttävät. Suloisesta kerästä saattaa syntyä hyvinkin surkean näköiset sukat, ja toisaalta, karsean näköinen kerä kudottuna onkin kaunis neulepinta. Koskaan ei oikein tiedä, miltä lopputulos tulee näyttämään.

6 kommenttia:

 1. Tuleepa kivat seeprasukat, mulle kans:)

  VastaaPoista
 2. Noista langoista tuleekin mielenkiintoisen näköisiä sukkia, valmista odotellessa....:)

  VastaaPoista
 3. Joskus tällaiset langat tosiaan aiheuttaa yllätyksiä - joko mieluisia tai vähemmän mieluisia. Nämä aloitukset näyttää ihan kivoilta. t. Eija

  VastaaPoista
 4. Wau mitkä ihanat langat. Noista tulee kauniit.

  VastaaPoista
 5. Hauskat!
  Minusta nuo zepra-sukat näyttävät aivan koivun rungolta :)
  Oikeat juhannussukat minusta, vielä jos jalkaterän neuloisi juhannusvihdan vihreällä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.