maanantai 24. kesäkuuta 2013

Lyhytvartiset kaapelikierteet

Meillä on juhannuksena kukkinut monenlaisia ruusuja. Juhannusruusu, juhannusmorsian, suviruusu, kurttulehtiruusuja ja tämä apteekkarinruusu. Tuoksukin on kaikissa huumaava, kun on ohi kävellyt. Tämä apteekkarinruusu on yllättävän hyvä leviämään juurivesoilla. Kukinta on kaunis ja oksat pystyt. Myös hyvin talvenkestävät ruusu, mikä onkin tärkeä valintakriteeri kasveilleni. Tonttimme on yllättävän vaikea kasvuvaatimuksiltaan tälle kasvuvyöhykkeelle.
Apteekkariruusun juurella kuvattiin 21. kesäyön hullutustyön aloitus, ja sitten valmiina samalla kivellä nämä Dropsin ohjeella tehdyt matalavartiset sukat. Ohjetta piti hetken lukea, että se aukeni, mutta sitten oli helppo kutoa sukat. Tavalliset asiat oli selitetty jotenkin vaikeasti, kuten monesti tuntuu heidän ohjeissaan olevan. Opin tekemään palmikkokierrotkin ilman palmikkopuikkoa. Menin ulos kutomaan ja puikko jäi sisälle. En viitsinyt hakea ja niin vain onnistui kierteet. Sukat valmistuivatkin nopeasti, ei tässä kauaa mennyt. Olivat nimittäin jo eilen varhain iltapäivällä valmiina. Nämä olivat neljäs valmistunut hullutustyö, jäljellä vielä 18 paria keskeneräisiä sukkia.
Malli: Drops lyhyet palmikkosukat (Dropsin sivuilta)
Lanka: Novita Isoveli, 106 g, koko 38
Puikot: Nro 4 bambut.

Jos teen toiset, teen varret ehkä yhden palmikon verran pidemmät. Tai ainakin tuntuu siltä tässä vaiheessa. Malli on viehättävä ja helppo tehdä. Nämä on mukavat sukat vetää jalkoihin kotioloissa.

5 kommenttia:

  1. Onpas kivannäköinen sukkamalli. Minulla on sama kokemus Dropsin ohjeista. Turhan monimutkaista kieltä ovat. Onkohan syynä ei-niin-paljon-neulova kääntäjä?

    VastaaPoista
  2. ovatpas kivannäköinen vaaleansinisenä , wow

    VastaaPoista
  3. erittäin kauniit ja hyvän väriset töppöset:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.