perjantai 16. joulukuuta 2011

Vihdoinkin Novita vastasi


Taannoin laitoin Novitalle tiedustelua Puro -langan laadusta, kun värjäsi puikkoni sekä kerällä tuntui väri levinneen viereisiin väreihin. Laadunvalvonnasta ei vastausta kuulunut ja välitin sähköpostini heille uudestaan. No, vihdoin joku reagoi asiaan ja sain vastauksen:
"Kiitoksia palautteestasi.Otamme mielellämme vastaan kaikenlaista palautetta langoistamme voidaksemme vastaisuudessa välttää niissä mahdollisesti olevat virheet ja puutteellisuudet. Ensin pahoittelen vastauksen viivästymistä, mutta epähuomiossa palautteesi on jäänyt alimmaiseksi ja vastaamattomaksi turhan pitkäksi aikaa.

Pahoittelemme tyytymättömyyttäsi Novita Puro Kivi -langan väritykseen neuloessasi lapasia.

Villi ja kiehtova Puro-lanka on yllättänyt monet - kuten sinutkin - , koska värisävyt liukuvat neulepinnalla vapaasti, eikä väriraportissa tunnu aina olevan säännöllisyyttä. Solmun kohdalta saattaa Puro-lanka jatkua satunnaisella värillä. Kun neulot yhden kerän, niin seuraavan kerän sävyt voivat olla hieman erilaisia ja sävypinnassa saattaa olla mukana esimerkiksi jokin värilanka lisänä, eli siis langassa on meleerausta. Tässä piileekin Puron juju - yllätyksellisyys. Kaikenlaiset "säädöt" ovat sallittuja, mutta parhaimmillaan lanka on, kun annat sen soljua vapaasti puikoilla, etkä turhaan yritä kahlita sävyjen kulkua. Purosta on vaikeaa neuloa kahta identtistä kappaletta eli siis juuri lapasia, kynsikkäitä tai sukkia. Kerroit myös, että mustasta osuudesta lähti hieman väriä käsiisi. Lupaamme Puro-langan vyötteessä, että lanka täyttää värinkestovaatimukset TSL 23-008 -ohjeen mukaan. Nämä vaatimukset eivät suinkaan edellytä sitä, että värinhankaus pitäisi olla aivan täydellinen vaan pientä värin irtoamista sallitaan.

Pieneksi korvaukseksi vaivannäöstäsi postitamme sinulle kuitenkin pari yllätyskerää Novita-lankoja.
Kaikesta huolimatta toivomme luottamuksesi lankoihimme säilyvän."

Tänään posti sitten toi nuo kaksi Puro -kerää. En tiedä, onko luottamukseni hankeen hukkunut ja liukkaille kaatunut. Jotenkin vain olen ruvennut enemmän ja enemmän kokeilemaan muita lankoja. Monta kertaa olen näihin Puroihin jo pettynyt. Ja juuri tuo värinlähtö on ollut usein syynä. Myös tutuilla. Mutta kudotaan kaapista vanhat kuitenkin nuristen ja nurisematta pois. Jotenkin tämmöiselle pilkun tarkalle on vaikea kutoa eripariset.

Iloista joulunodotusta kaikille. Meillä leivotaan! Huomenna ja sunnuntaina olen joulukaupalla

16 kommenttia:

 1. No jaa, minä olen kyllä sitä mieltä, että jos langat ovat tuotakin hintaluokkaa, on väritkin pysyttävä tai selkeästi ilmoitettava värien irtoaminen. Kurjaa, jos näkee suuren vaivan neuloessa ja sitten työ värjää muitakin vaatteita ja kaikki on piloilla. En taatusti osta sellaista toistakertaa mistä värit jää käteen. Enkä muutenkaan ole erityisen ihastunut liukuvärjäyksiin, koska lopputulos voi olla mitä vaan, varsinkin jos tekee omia malleja/kokoja.

  VastaaPoista
 2. No niin, olipas ikäänkuin kaikesta vastuusta luisteleva vastaus taas Novitalta!
  Kyllä se minusta vaan on niin, että nykytekniikalla pitää langoista saada värinpitäviä!
  Minustakin sukka- tai lapasparin pitäisi olla keskenään samanlaiset, eikä mielivaltaisesti soljuvia ;)
  Minäkään en enää osta ainakaan Puroa.

  Kun pääsee OIKEAAN lankakauppaan marketin lankaosaston sijasta, löytyy vaikka mitä ihania vaihtoehtoja Novitalle. Onneksi se meidän Teekkari asuu Tampereella, niin pääsen minäkin kyläilyreissuilla samalla Tampereen Lankamaailmaan ja pohjoisen reissulla poiketaan aina Tapion Kaupassa, että hätäkös tässä :)

  Oikein mukavia leivontahetkiä sinulle, on se leipominenkin ihan mukavaa käsitöiden välillä ;)

  VastaaPoista
 3. Joo, enpä minäkään kovin paljon Novitaa käytä, kun on paljon muita ihania lankoja, jotka ei mene aina neulottaessa solmuun, tai sisällä ihmmeellisiä hahtuvia tms.. Niinkuin Novitan langoissa tuntuu olevan.

  VastaaPoista
 4. Värien leviäminen on kyllä kurjaa. Jos on vaikkapa juuri nähnyt suuren vaivan neuloessaan kirjoneulepuseron, ovat vitsit aika vähissä, jos värit sotkevat toisensa ekassa pesussa :/

  VastaaPoista
 5. Jaa-aa, vai ei Purossa ollutkaan mitään vikaa, sinä vain olit turhan kronkeli! :O Tuollaiset vastaukset kyllä kiukuttavat noinkin selvässä asiassa, sillä maalaisjärjen mukaan värit eivät saisi irrota käsiin kutoessa. Kuinka paljon ne irtoavat käytössä ja varsinkin pesussa. Minulla on yksi vajaa kerä Puroa ja enpä osta enää. Olen muutenkin kuin värin irtoamisen takia ollut Puroon tyytymätön, varsinkin sen epätasalaatuisuuteen. Väreistä sensijaan tykkäsisin kovasti.

  VastaaPoista
 6. Värit ovat kauniita, mutta luulenpa niitä löytyvän muistakin langoista. Minusta oli kyllä vähän neulojan aliarviointia, etten muka tiedä, miten väriraportin omaavat langat käyttäytyvät. Olen semmoisista neulonut jo ennen kuin niitä kyseisessa lankafirmassa olikaan. Saksalaisilla laatulangoilla ja ikinä ei ollut moisia ongelmia. Onneksi maailma on täynnä ihania lankoja. Joulun jälkeen tiedossa matka kohti Päntänettä ja Tapion kauppaa...

  VastaaPoista
 7. Harmittaa varmaan tuollainen. Mulla on Nalle värjännyt ja nyt pitää olla varovainen sen langan kanssa. Hyvä tietää sama myös Purosta.
  Teet ihania juttuja ja ahkeroit niin, että en blogiasti malta olla lukematta. Hyvää Joulua kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 8. No just joo . . eihän langassa toki mitään vikaa ole . . . On se vaan kummallista lankaa ku yks kaks tuleekin meleerattua lankaa ku pitäis olla vaan vähän kirjavaa . .Niiden vastaukset on näköjään ihan samat aina, vuodesta toiseen.
  Lohdutuslangan sijasta olis ehkä parempi saada vitosen alekuponki lähimpään markettiin. Miks lähettää lankaa johon asiakas on just ollu tyytymätön?
  Noh, ehkä mä oon katkera vieläkin, en ainakaan unohda koskaan parin vuoden takaisia sotkuja ko. firman kanssa.

  VastaaPoista
 9. Novitan lankojen kanssa menee nykyään kyllä aika usein hermot. Ohjeen mukaan esim kestävät 40 asteen konepesun. Ja kas kuinka on käynyt jo kaksille sukille....pientä huopumista havaittavissa, toisin kuin esim Dropsin langoissa.
  Ja kaikesta huolimatta aina sorrun uusia värejä kokeilemaan:)

  VastaaPoista
 10. Tunnistan ja tunnustan minäkin tyytymättömyyden Novitan lankoihin, vaikken vieläkään tunnustaudu varsinaiseksi lankasnobiksi. Itselläkin taas hiljattain musta TicoTico värjäsi sormet neuloessa, puikotkin olisivat värjääntyneet, jos eivät olisi olleet metallia. Onneksi maailma on pullollaan muitakin lankoja ja netin kautta kaikki on saatavilla kotiovelle tai vähintään lähipostiin saakka!

  VastaaPoista
 11. - Laitanpa minäkin poikottiin Novitan langat kunhan saan tuhottua ne, jotka minulla jo on. (Siihen menee kauan.)
  Minä valitin syksyllä Crystalista ja sain samantyyppisen vastauksen kuin sinäkin ja kaksi kerää Crystalia, vaikka kirjoitin sinne, että älähän vaan lähetä Crystalia.
  - - - Että silleen ja tälleen - -
  -t-

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoista! Minä valitin kerran Seiskaveikasta ja sain vastaukseksi palautteen, jossa olivat ensimmäinen ja viimeinen kappale täsmälleen samanlaisia kuin sinun saamassasi..!

  VastaaPoista
 13. Satu: todella mielenkiintoista. Eivät taida juuri palautteesta välittää...

  VastaaPoista
 14. Pakko vielä jatkaa....Tilasin kerran Novitalta yhden pyöröpuikon. Heidän ainut tapansa toimittaa se postissa oli postipaketti! Voitte arvata paljonkin tuli ylimääräisiä postikuluja kirjevaihtoehtoon verrattuna. Moni muu netin lankakauppa kun toimittaa pienet "paketit"kirjeenä.

  Ja kaikesta huolimatta edelleen jaksan olla Novitan lehden tilaaja:)

  VastaaPoista
 15. No jo on! Kulut kirjeenä olisivat olleet euron luokkaa! Yleensä saa kyllä tuollaiset pienet tilaukset kirjeenä. Palvelee sekä asiakasta että kauppiasta. Monella tapaa.

  VastaaPoista
 16. olen uusi lukija ja lueskelin tässä vanhoja päivityksiäsi, hämmästyin todella että moni pitää novitan langat huonolaatuisina, ainakaan minä tai kavereistni emme ole kokeneet vastaavaa värien irtoamisen yhtään? onko novitassa muuta vikaa kuin se värit? ja solmut olen kohtannut harva se päivä mutta ei ainakaan itseäni haitannut. :/ Olenko ihan sokea novitan langoille vai enkö ole kohdannut vielä ns. huonoja lankoja? Minulla on melkeinpä yksinomaan novitan lankoja neuloessani käyttänyt.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.