torstai 1. joulukuuta 2011

Pitkästä aikaa

Marraskuun ja Tumpputuvan jälkeen on jälleen kiva jatkaa sukilla. Ei ole hetkeen tullut tehdyksikään. Tekaisin kaksi paria pikkuisia sukkia. Varteen käytin Nallen vuodenaika -lankoja ja lavat ovat sitä tavallista, käsittelemätöntä Nallea. Sinistä jäi vain metrin verran jäljelle. Nämä sukat veivät lankakulutukseni jo yli 14 kiloa tänä vuonna. Tarkalleen 14 kg 85 g.

Lanka: Novita Nalle, vuodenaika lankaa sekä tavallinen, käsittelemätön, punainen 43 g ja sininen 45 g.
Malli: oma perussukka
Puikot: 2,5 ja 3 nron bambut.

Lumet ovat menneet ja ulkona on puhaltanut kova tuuli jo parina päivänä. Toivottavasti talvi tulisi takaisin.

11 kommenttia:

 1. Nätit on!

  Kuule, kysymys liittyy noihin tuubikaulureihin.
  Minulla on ongelma: minulla on 4,5 mm pyöröt, pituus 60 cm. Lankana minulla on merinovillalanka, suositus tuolle puikkonumerolle.
  Yritän nyt sitä tuubia, mutta en pääse eka kierroksesta pidemmälle, koska nämä alkusilmukat (tein 47s) ei "yletä" vastaan tuota toista puikkoa?
  Venytänkö vain jotenkin vai mikä on ongelmana. Liian vähän silmukoita? Vai pitäisikö olla pienempisiimainen pyöröpuikko?
  Minä en ymmrrä nyt yhtään miten etenen tämän kanssa. En ole ikinä tehnyt pyöröillä, mutta suunnilleen tiedän systeemin, että suljettuna ? neuleena pitäisi nyt jatkaa jotenkin?

  VastaaPoista
 2. Minä neuloin siis ihan tavalliset huivit eli käännyin aina toisessa reunassa ja nurjalla silmukat oli tietty peilikuvana neuleen ohjeeseen eli nurja oli oikea ja oikea nurja. Pyöröpuikon pituudella ei ollut mitään väliä. Sitten kun oli tarpeeksi pitkä huivi, neuloin vain huivin kapeat päät yhteen niin tuli kiva lenkki, jonka voi kietaista kaksi kertaa kaulan ympäri.

  VastaaPoista
 3. No, heh..
  Luin ohjettasi niin kirjaimellisesti, että kun siinä luki pyöröt...
  Mutta ehkä tosiaan jatkan näillä pyöröillä, mutta tavallisesti kääntyen. Eipähän paina niin paljoa sylissä.
  Kiva kun jaksoit vastata!

  VastaaPoista
 4. Kivat sukat! Mahdoton tuo Sinun neulontavauhtisi.

  VastaaPoista
 5. Nättejä sukkia taas! Sukat minullakin on muuten nyt puikoilla. ;D

  VastaaPoista
 6. Kyllä on komioita sukkia! Kauniit värit:D

  VastaaPoista
 7. Heissan vielä,
  Jos teen sillä "Kerttu" - ohjeella ja peilikuvana ohjeet nurjalla puolella, niin käyttäytyykö se ohje loogisesti vaikka siellä on niitä langankiertoja yms. että pystyn 'laskemaan' tai pysymään kärryillä miten se ohje menee 'nurjalla' puolella.
  Jos tekee vaikka tuubia, niin olisiko yksi mallikerta ok ja reunoille muuta vai kaksi mallikertaa. Tai siis miten olisi vasta-alkajalle helpoin tapa?
  Kyselee tietämätön KahviKaneli

  VastaaPoista
 8. Kerttu-mallissa tulee oikealla puolella ne kavennukset ja langankierrot. Nurjalla kudot langankierron nurjana. Muuten tulee aina se sileä neule (eli nurjat) sille puolen ja "temput" oikealla puolella. Minulla oli yksi Kerttu -mallikerta. Kerros päättyi kummallakin puolen aina kolmeen oikein neulottuu silmukkaan. Näin neuleen reuna ei rullaannu, vaan pysyy suorempana. Pitäisköhän minun oikein kirjoittaa ohje nettiin kaikille halukkaille. On niin paljon katsottu malli.

  VastaaPoista
 9. Voi, se olisi NIIN NIIN ihanaa, jos viitsisit ihan RAUTALANKA- mallin kirjoittaa.
  Mutta kiitos kovasti taas näistä avuista ja ohjeista. Jatkan taas selvittämistä näitä itselleni. Tämä on minulle niin uutta tällainen pitsimalli (kuten aika uutta koko neulominenkin) joten pitää tosiaan vääntää rautalangasta välillä..

  VastaaPoista
 10. Oho! Hurjan määrän olet lankaa saanut käytettyä! =) Ja hienot sukat olet tehnyt. =)

  VastaaPoista
 11. Perussukat on ihan parhaita! Kivan värisiäkin nuo...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.