lauantai 31. joulukuuta 2011

Neulevuosi 2011

Neulevuosi 2011 pitää sisällää hyvin paljon tapahtumia ja tapaamisia. Olen vuoden aikana saanut hurjan määrän lukijoita blogiini, teistä kaikista olen hyvin otettu. On ihanaa saada lukija tuohon sivupalkkiin, mutta vielä ihanpaa on teidän kaikkien blogiini jättämät kommentit. Ne kannustavat kirjoittamaan ja tekemään käsitöitä. Kiitos teille kaikille. Olisi joskus kiva tietää, ketkä kaikki äitini lisäksi täällä pistäytyvät.
Vuoden mittaan on tullut tehtyä kaikenlaista, osallistuttua mm. kesäyön hullutukseen sekä lapaskuuhun. Lisäksi on paljon muutakin tapahtunut. Vuodesta on erityisesti jäänyt mieleen myös uuden oppiminen. Triinu-huivi opetti minulla monta uutta tekniikkaa. Mutta paljon muutakin, mm. pitkäjänteisyyttä.
Haasteelisimpia tehtäviä on ollut ohjeiden kirjoittaminen sellaiseen muotoon, että muutkin niistä saavat selvän ja pystyvät niiden avulla tekemään kyseisen neuleen. Haastavaa ja yllättävän hidasta. Mutta kuitenkin blogini luetuimmaksi tekstiksi on kohonnut hurjaa vauhtia tuubihuivin ohje - ensimmäinen kirjoittamani ohje ikinä. Jatkossakin aion toki ohjeita laittaa, jos vain sellainen neule sattuu puikoiltani tulemaan, että joku muukin sen haluaa tehdä. Ja tänään näin ohjeellani tehdy huivin toisessa blogissa. Voisiko parempaa kiitosta ohjeestani olla? Vinkatkaa vain, jos olette ohjeillani neuleita tehneet.
On vuoteen mahtunut pettymyksiäkin. Ennen niin hyvälaatuinen 7 veljestä lanka osoittautui kylmäksi langaksi. Ei lämmitä eikä tahdo kestää kulutusta. Muutenkin kyseisen lankafirman tuotteet ovat olleet korkeahkosta hinnastaan huolimatta huonolaatuisia. Ehkä ensi vuonna yritän paremmin pitää mielessä, että etsin muita lankamerkkejä. Sillä niitä on paljon. Mm. edullinen Laurin villalanka osoittautui kämmekkäissä todella lämpimäksi langaksi. Olen testannut nyt. Ja TeeTeen Pallas, ei juuri paljon kalliimpaa kuin nuo veljekset, on lämmin lanka lapasiin. Sukkalangoissa ohuet Dropsin Fabelit ovat ihania. Ja tarjouksesta ostettuna vain hieman hintavampia. Varastoistani löytyy kyllä vielä Novitaa, mutta ovat sitä vanhaa, hyvää laatua. Ehkä niiden kutomisessa olisi urakkaa ensi vuodella. Kuka tietää.
Tänä vuonna olen tehnyt neuleita kolmeenkin eri hyväntekeväisyyteen. Ensin yli 60 neuletta lähetystyölle oman seurakuntamme lähetyssoppeen myytäväksi. Pikkusukkia ja tummuja pienille vastasyntyneille paikkakuntamme uusille vauvoille.Sitten kesällä tutustuin Matleenaan ja hänen kauttaan innostuin sytomyssyistä. Tänään, ensimmäisten rakettien siivittämänä sain valmiiksi 100. sytomyssyni. Nämä kaksi kuvan myssyä, 99. eli alempi ja 100. eli ylempi myssy painavat 45 g ja 46 g. Nämä jäivät viimeisiksi vuonna 2011 valmistuneista neuleista ja niiden myötä vuoden neuleisiin kulunut lanka on 16 kg 416 g. Sitä en ole laskenut, mitä talouteen on lankaa tullut. Mutta pakkohan sitä on tullakkin, jos meinaa jatkossakin kutoa.
Hyvää ja idearikasta neulevuotta 2012 kaikille!

9 kommenttia:

 1. Sä oot ollu tosi ahkera koko vuoden.

  Oikein, oikein hyvää, mukavaa, lankaisaa ja antoisaa uutta vuotta Sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sinulle tästä vuodesta ja hyvää tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 3. ahkera olet ollut 100 syto myssyä on paljon. Oiken ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Mainiota neulevuotta 2012 Sinulle!

  Minä osuin blogiisi vasta tämän lopuillaan olevan vuoden jälkipuoliskolla, mutta vakilukijaksi olen heti jäänyt.

  Kokeilemisen arvoisia peruslankoja (7 Veljeksen ja Nallen tapaisia) voisivat olla myös Gjestalin Janne ja Maija sekä Vikingin Ville ja Wilma. Vuorelman Veto on kanssa hyvä, ja ohuemmista Sandnesin Sisu. Täysvillaisina sitten Sandnesin Smart ja Garnstudion Drops Karisma. Näitä nyt ainakin tuli mieleeni, ehkä osa onkin Sinulle jo tuttuja.

  VastaaPoista
 5. Aika samoilla linjoilla näköjään on menty, minunkin langankulutukseni lienee siellä 15-16 kilon tietämillä. Paljon on tullut tehtyä hyväntekeväisyyteen, mikäs sen palkitsevampaa. Vaan Novitaan olen minäkin pettynyt, ehkä puuvilloja ja alpakkaa lukuunottamatta. Onneksi maailma on pullollaan ihania lankoja! Lankaisaa ja luovaa vuotta 2012 Kardemumman taloon!

  VastaaPoista
 6. Oletpa ollut tosi aikaansaapa tänä vuonna! Samoin täällä on tehty hyväntekeväisyyteen. Myyjäisten loput vein Pelastusarmeijan joulupataan joululahjoina jaettavaksi.

  Ihanaa ja neuleikasta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Tuo on tosiaan ollut surullista tuo Novitan laatu-hintasuhteen heikentyminen:(

  Siitäkin huolimatta oikein mahottoman upeaa uutta vuotta toivottelen:)

  VastaaPoista
 8. Todella paljon olet tehnyt hyväntekeväisyyteen! vaikka en ihmettele, antaessaan saan hyvän mielen!
  Innoittavaa Uutta Vuotta 2012!

  VastaaPoista
 9. Löysin blogisi aika hilijattain ja kommenttia oon jättäny ja lisäsin ihteni lukijoihin myös. :)

  Sammaa mieltä tuosta novitan hintalaatu-suhteesta nykyään. Ostan ennemmin melekeen jo jotaki muuta jos on vaan mahollisuus mennä lankakauppaan. Nettilankakaupoista en oo niin kovin innostunu, ainakaan vielä.

  Mukavaa vuotta 2012 myös sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.