perjantai 15. maaliskuuta 2013

Käyttötestin tuloksia

Kokeilin itselleni uutta lankaa, Kotikulta Villainen, 100% villaa, näihin tyttäreni pöllölapasiin. Lapaset ovat olleet päivittäisessä käytössä sitten tiistaista 5.3. Ehkä yksi koulupäivä jäi väliin, kun lapaset olivat jääneet äidin autoon ja kouluun mentiinkin isän autolla. Minusta tämä on kestänyt ihan hyvän näköisenä. Lapaset ovat toki likaantuneet, mutta ei pahemmin nukkaantumista.
 Lanka on myös todella lämmintä. Senkin puolesta ihan tuntuu mukavalta langalta hankkia. Kutomisjälki siitä on ainakin tasainen ja sopii hyvin kirjoneuleisiin. Näitä ei siis ole vielä kertaakaan pesty. Takin hihan tarrakiinnitys on hieman kuluttanut nukkaa toiseen lapaseen.
Sitten se Opalin vahvempi lanka, 75 % villaa, 25% polyamidia. Sukat ovat olleet nyt viikon kovassa käytössä. Koulun lattiat eivät näytä olevan niitä puhtaimpia ja toisesta sukasta oli yksi silmä tarttunut johonkin piikkiin, mutta muuten ovat selvinneet ensimmäisestä elinviikostaan ihan kivasti.
Nämä ovat siis olleet talvisaappaissa ja näillä on tassuteltu koulun lattioilla. Se, jos mikä paikka on kova testipaikka, kun osa kulkee kengät jalassa ja osa sukkasillaan. Näyttää näilläkin olevan edessä pesureissu. Sukan kyljessä nukalta näyttävä ei ole nukkaa sukista, vaan talvisaappaan vuoresta on tarttunut sukkaan pientä karvaa. Pohjaankin näyttää tarttuneen jotakin.

Tässä testin tulos, jokainen voi tehdä omat päätelmät. Kumpikin lanka oli neulomismukavuudeltaan hyvä, suorastaan erinomainen.

7 kommenttia:

 1. Hyvin on molemmat testistä selvinneet.

  VastaaPoista
 2. Missäköhän se Kotikulta lanka valmistetaan? Ja mistä Opalin lankaa saa ostaa, en oo nähny kaupoissa aikoihin.
  Hyvä testi, just tälleen kuvista näkee hienosti mitä langalle tapahtuu käytössä. Kiitos kun halusit meille näyttää tämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotikullan Villainen on Tokmannin oma merkki, valmistuttaja Tokman, paikkaa ei mainita. Opalin lankaa voi ostaa mm. Lankakauppa Kujeesta: www.lankakauppakuje.fi

   Poista
  2. Kiitos tiedosta, täytyypi katsoa Tarjoustalon lankahylly ens kerralla.

   Poista
 3. Kiitos käyttötestistä. Mielenkiintoista ja informatiivista lukea. Näitä toivoisi esiintyvän enemmänkin blogeissa. Myös kiinnostaisi lukea pidemmän ajan käytön vaikutuksista eri lankoihin. Miten lapaset ja sukat "voivat" kesätauolle jäädessään. Olen lukenut muualtakin positiivisia kommenteja Kotikullan Villainen langasta, harmillista että omat varastot pullistelevat sen verran ettei ole tarvetta lähteä lankakaupoille.

  VastaaPoista
 4. Nämä "TM-testit" ovat ihan parhaita. :) Sukkalangan pitää kestää ja sietää kaikenlaista, se on selvä. Pyydän usein lahjasukkienkin saajilta palautetta langan laadusta. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.