maanantai 25. maaliskuuta 2013

Vihreän pääsiäiskerän väriraportti

Vihreä pääsiäismuna alkoi paljastaa kuvioitaan. Sukka eteni jo hyväisesti ja on menossa kantapäässä. Neuletuntuma tähän lankaan on miellyttävän pehmeä. Jokainen lankamuna korissani on erilaista lankaa. Tämä vihreä on jo useamman vuoden kaapissani ollut Austermann Step. Sisältää Aloe Veraa ja Jojoba öljyä. Muistattehan, kun ne tulivat lankoihin? Kerä on niiltä ajoilta. Olen joskus punertavan samanlaisen kutonut ja ne sukat ovat edelleen pitokuntoiset ja hyvinä pysyneet. Tämä vihreä jäi jotenkin vain, ilmeisesti värinsä vuoksi, silloin kutomatta ja valikoitui nyt pääsiäiskoriini.

Myös kesäkukkasukat etenivät kumpainenkin muutaman raidan verran. Punainen sukka jäi ilman silmukoita, koska en päässyt sovittamaan sitä tyttäreni jalkaan. Tämä minun pääsiäismunakorini on kesäyön hullutustöiden kaltainen, mutta lyhyempi ja ei niin tarkkaa määräpäivää. Joskus on vain kiva hullutella. Näin pula ihan perussukista tulee hoidettu kuin huomaamatta kuntoon, eikä niiden kutominen tunnu tylsältä, kun voi välillä vaihtaa eri työn.

En ole ainoa hulluttelija. Vilkaisehan, millaisia projekteja löytyy mm. Scaritsan villat -blogista.

17 kommenttia:

 1. Ihanan värisiä sukkia. Mä oon joskus tehnyt tosta vihreästä sukat, vieläkin käytössä ja siitä on varmaan 3 vuotta aikaa kun ne sukat tein.

  VastaaPoista
 2. Parasta väriterapiaa ! Mitä mieltä olet Nalle-langasta sukkalankana ? Minä ainakin petyin, kun sukkani kestivät käytössä ihan muutaman viikon ja sitten oli jo molemmissa reikä päkiän kohdalla. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat Nallet ovat kestäneet vallan mainiosti. Näissä uusissa on ollut ongelmaa. Kannattaisi olla Novitaan yhteydessä , kun noin nopsaan meni puhki! Langan ei kuulu olla noin heikkolaatuista, vaan heidän tulisi korvata se. Minulla on ollut jo viime talvesta asti käytössä Nallen lakka-sukat ja ei ole ollut ongelmaa. Eivät edes ole nyppyyntyneet. Karheat jalkapohjat ovat vain sisäpuolelta huovuttaneet sukkaa jonkin verran kantapäissä.

   Poista
  2. Ja petyin viikonloppuna Novitan tekstiileihin katkerasti; ostin ihanan pallokuvioisen kerraston, pesin sen ohjeen mukaan ennen käyttöä ja nostin kuivamaan: HIRVEÄ REIKÄ polvessa. Eivät ole vieläkään vastanneet asiakaspalvelusta mitään. Tytön kerrasto oli moitteeton samassa pesussa. Että ärsytti. Pitäisi nyt mennä kauppaan kyselemään josko ne vaihtaa tai mitä?

   Poista
  3. Eikö tuokin kuulu valitusten joukkoon. Ainakin itse marssisin aluksi sinne kauppaan, että ekassa pesussa hajoaa. Tai ottaisin suoraan yhteyttä valmistajaan. Tuskinpa sinä olet sitä ehtinyt konttia puhki tai kompuroinut niin, että olisi hajonnut. Turhaan aina nielemmä vialliset tuotteet.

   Poista
 3. Vau mitä herkkuja! Kudotko sukkia aina kahdesta kerästä kun pystyt molempia kutomaan yhtäaikaa, vai otatko yhdestä kerästä molemmat päät käyttöön? Tätä olen aina pohtiskellut kun näen, että kudotaan molempia sukkia samaan aikaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein, jos vain mahdollista. Ostan yleensä kaksi samanlaista sukkalankakerää. Varsinkin, jos lanka on raidoittavaa. Yksivärisiä voi kutoa kerän molemmista päistä. Sukat valmistuvat kuin huomaamatta, kun niitä kutoo rinnakkain.

   Poista
 4. Inspiring use of that type of multicolored yarn!

  VastaaPoista
 5. Pääsiäismunat vaihtuvat kauniisiin sukkiin. Tuo vihreä on jotenkin kaunis.
  Hyvää pääsiäis viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Hienosti etenee :)
  ... tuosta vihreästä olen minäkin neulonut. Hyvin ovat Minttujäätelösukat kestäneet.

  http://scaritsa.vuodatus.net/lue/2009/05/minttujaatelosukat-valmiit

  VastaaPoista
 7. Upeaa tuo vihreä lanka. Mukavaa Pääsiäisen odotusta.

  VastaaPoista
 8. Piti vielä tulla ihailemaan näitä sukkien VÄRITYKSIÄ!!
  Pitäisköhän itsekin tehdä jotain vähän raikkaampaa näin keväällä :O)

  VastaaPoista
 9. Ihanasti kutkuttelee aloittaa samanlainen yllätyslaatikko itsellekin... Sais nuo tämän talven sukkalangat pyörimästä, että ens syksynä vois ostaa uutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä koukuttava laatikko. Tulee ihan vahingossa kudottua monta paria sukkia.

   Poista
  2. Aloitettu on... ;) Ja hauskaa on!

   Poista
  3. Minua jo melkein harmittaa, kun kaikki rupeaa valmistumaan. Mutta jatkolle on olemassa suunnitelma...

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.