sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Riikan sukat lopultakin

Koska valitsemani Viking Ville osoittautui edellisissä pitsipolvisukissa auttamattoman kehnoksi kestämään. Ja vaikka minulla on kyseisen langan suhteen parempiakin kokemuksia, meni aikansa ennen kuin uskalsin siitä vielä yhdet polvipituiset sukat aloittaa. Katsotaanpa, miten nämä kestävät vai kestävätkö laisinkaan. Teiltä muilta kanssaneulojilta saamani viestit ovat tukemassa käsitystäni, ettei tätä lankaa kannata enää talouteen hankkia. Ei ainakaan sukkalangaksi, vaikka aiemmat kokemukseni ovatkin langasta olleet hyvinkin positiiviset ja vaikka sitä juuri sellaiseksi myydäänkin. Muussa käytössä ilmeisesti kestäisi paremmin.
Pitkät polvimittaiset sukat. Tulevat malliani pidemmälle, joten näyttävät olevan tyttäreni jaloissa suurilta. Ja takanahan on keskellä tietty se tuttu kuvio. Langan väri on jännä, sillä jossain valaistuksessa näyttää ihan harmaalta, toisaalta taas taittaa hyvinkin ruskeaan kuten ylemmässä kuvassa.
Ihanat ne ovat ja kutoessani olen hokenut: älä tule paha sukka, tule hyvä sukka. Josko se auttaisi näitä kestämään ja lämmittämään käyttäjänsä jalassa.
Malli: Riikan pitkät polvisukat
Lanka: Viking Ville, väri 712, 213 g
Puikot: Nro 3 bambut

16 kommenttia:

 1. Nämä on niin kauniit sukat. Toivottavasti tällä kertaa sukat kestävät.

  VastaaPoista
 2. rohkea veto neuloa samasta langasta uudestaan pitkät sukat!! Kauniit ovat. Kerro meille siten miten tämän parin kestävyys on :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti siihen rohkeutta kerätäkkin. Mutta toisaalta on myös hyviä kokemuksia tästä langasta, enemmän kuin noita huonoja. Mutta laitan tiedon sukkien kestävyydestä sitten myöhemmin tähän bloggaukseen. Ihan itsellekkin muistiin.

   Poista
 3. Upeat! toivottavsti on kestävämpää erää kuin edelliset!

  VastaaPoista
 4. Kyllä ovatkin kauniit! Toivotaan, että lanka kestää paremmin nyt.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat. Älä tule paha sukka:)

  VastaaPoista
 6. Niin, minullekin on sattunut niitä huonoja eriä. Esim. Jannesta neulomani lapaset pörrööntyivät muutamassa päivässä ja samoin kävi yksille 7-veikka lapasille. Mut toisaalta taas Janne-sukat ovat kestäneet jo pari vuotta ihan sileinä ja uudenveroisina eikä ole reiän reikää pohjassa.
  Onkohan niin et aina väliin tehdään säästösyistä niitä kehnoja eriä huonosta aineksesta ja sillä saadaan hintaa pidettyä alhaalla. Ja sen olen huomannut et luonnonvalkoista Jannea on ainakin käsituntumalta kolmea eri laatua. Siis kolmea eri erää olen verrannut. Ja muutama vuosi sitten ostin Dropsin Alaskaa pari kiloa kahta eri erää luonnonvalkoisena. Tyttäret neuloivat paksut takit niistä ja toisella takin pinta on edelleen kaunis ja sileä ja toisella takissa on nyppyä ja pörröisyyttä. Lanka näyttikin niin erilaiselta toisessa erässä et ajattelinkin et nyt on laatu huonompi.

  VastaaPoista
 7. Voi harmi, jos tuo lanka ei ole neulomisen väärti. Neuloin taannoin (ilmeisesti vanhaa ja parempaa?) siitä itselle sukat ja ovat ollee lempparit. Kestäneet hyvin, tosin olen käyttäny vaan kotisukkina eli eivät ole hankautuneet kengissä. Neuloessa ihanan pehmosta sormille..

  Ja on muuten hienot sukat, niin nää kun ne toisetkin pitkät. Ihan alkaa himottaa mennä lankakaupoille ostamaan vähän paksumpaa lankaa. Nyt laatikoissa vaan ohkasia..

  VastaaPoista
 8. Näitä odotellen! Kovaan käyttöön pääsevät nämäkin ja toivottavasti kestävät tosiaan paremmin =). Siihen luotetaan, niin ne ei kehtaa hajota =).

  VastaaPoista
 9. Ihanat sukat! Toivottavasti kestävät käyttöä!

  VastaaPoista
 10. Onko tälle sukalle jossain ohje?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en ihan kaikille sukille ole ohjetta erikseen kirjoittanut. Kudon paljon niin, että neule syntyy siinä samalla, ohje on vain summittaiset merkinnät muistiinpanovihossani.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.