lauantai 9. maaliskuuta 2013

Opalin paksumpi sukkalanka testissä

Etsin taannoin paksumpaa sukkalankaa korvaamaan aiemmin käyttämiäni vastaavan paksuisia lankoja, koska en ole ollut tyytyväinen näiden lankojen kestävyyteen. Langan pitäisi siis kestää käytössä hyvän näköisenä enemmän kuin pari pesunväliä ja mielellään ei tarvitsisi heti ruveta parsimaankaan.
Puikoille pääsi testineulottavaksi Opalin 8-fach lanka ja ensimmäisten sukkien jälkeen ainakin neuletuntuma on mukava. Lanka soljui mukavasti puikoilla, oli pehmeää sekä tasalaatuista läpi käyttämäni määrän ja riittävääkin se oli. Plussana vielä se, ettei vastaani sattunut edes yhtään solmua.

Kerässä on 150 g lankaa eli n. 320 m ja siitä tulee hyvin tavallinen sukkapari. Neulomani sukkapari on kokoa 36 ja niissä on 22 cm varret. Silmukoita ei tarvinnut miettiä, vaan sain suoraan käyttää edellisten vastaavan paksuisten lankojeni silmukkamääriä. Siis täydellisesti korvasi tässä kohtaa aiemmat. Lankaa jäi reilusti, joten hyvinkin olisi riittänyt suurempiin. Minulla oli kuitenkin juuri tarve tuon koon sukille ja langan väri sattui olemaan toisen tyttäreni lemppari.
Puikoille ensin siis melkein perussukkaa, pieniä jujuja piti neulokseen ujuttaa vaikka sukkien omistaja oli sitä mieltä, että ihan perussukat, että ne mahtuu hyvin kenkiin. Väri oli juuri hänelle sopivat.
Malli: oma perussukka pienillä mausteilla, koko 36
Lanka: Opal 8-fach väri 6806, 105 g
Puikot: KnitPron nro 3,25
Lankakauppa: Lankakauppa Kuje

Kujeen sivuilla kannattaa muutenkin poiketa, varsinkin jos tykkää noista KnitPron puikoista. Olivat siellä edullisia moneen muuhun paikkaan verrattuna.
Seuraavaksi sukat menevätkin sitten kulutustestiin. Sovin tyttäreni kanssa, että hän käyttää nyt näitä sukkia ahkerasti, että saisin tuloksia myös siitä, miten lanka kestää kulutusta. Olen vuosia sitten neulonut miehelleni Opalin ohuesta sukkalangasta sukat ja ne ovat kestäneet todella hyvin käyttöä ja pesua. Silloin ei vain ollut tarjolla tätä paksumpaa lankaa. Toivottavasti tämä paksumpi lanka on yhtä hyvää kestämään.

Ps. 10.3. Lanka on nyt Kujeen nettikaupassa ja tutustumisalennuksessa.

12 kommenttia:

 1. Kauniin väriset sukat. t. Eija

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset ja väriset sukat! Olen lankakauppa Kujeen sivuilta tilannut lankoja että puikotkin, tyytyväinen olen palveluun sinne, ystävällistä myös!Sieltä olen tilannut värjättävää lankaa mm. bambusukkalankaa, en ole kokeillut vielä miltä se tuntuu puikoilla.

  VastaaPoista
 3. Onpas kauniin väriset ja malliset sukat - kerrohan sitten meille kaikille, miten Opal kestää. Itse en tykkää seiskaveikasta enää kovin paljon, tahtoo nukkaantua tosi nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi kuvat nuo sukat viikon kuluttua uudelleen, kun niitä on ahkerasti päivittäin pidetty kotona ja koulussa. Ja siitä vielä muutaman viikon välein.

   Poista
 4. Kardemumman perussukat ovat minun silmissäni upeat, taituruutta osoittavat palmikkosukat :)! Kiva kuulla lankojen kestävyydestä. Taidan olla neulomassa kolmansia sukkia miehelleni tämän vuoden puolella - ja siksi, että aiemmat ovat jo kuluneet pohjasta puhki (ja ainakin toiset on jo parsittukin kertaalleen)... Alkaa olla siis minunkin aika hakea 7 veikalle vaihtoehtoja...

  VastaaPoista
 5. Pitääpä laittaa tämä ketju seurantaan, jospa lanka on kestävää. Seiskaveikka nyppyyntyy kyllä tosi nopsaan, vaikka muuten mukava lanka onkin.

  VastaaPoista
 6. Miekin ostin just paksua Opalia, kun on pelkästään hyviä kokemuksia siitä ohuemmasta. Toivotaan että paksumpi on yhtä laadukasta!

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat! Minäkin kuulen mielelläni kokemuksiasi Opalista. Oliko sitä jo Kujeessa, en mielestäni löytänyt sitä kujeen sivuilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tänään päivitetty Kujeen sivuille. Tuon alempi linkki vie suoraan siihen tarjoussivulle.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.