sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pääsiäismunia

Tässä minun pääsiäismunani. Palmusunnuntainahan käydään osassa Suomea virpomassa, meillä täällä Pohjanmaalla vasta lankalauantaina eli viikon päästä. Minä kuitenkin tulin jo valinneeksi itselleni pääsiäisen käsitöihin vähän kirkkaampia lankakeriä, pääsiäismunia. Näistä olisi aikomus saada ainakin osasta sukat ensi sukkasunnuntaille. Tai sukat alulle, sillä pääsiäisen jälkeinen viikko on minulla lomaa.

Etsin kaapeistani keväisiä värejä. Kirkkaita, iloisia pääsiäismunalankakeriä. Varastoissani oli pääasiassa kuitenkin sinisiä sävyjä, mutta muutamia iloisempiakin sävyjä löytyi. Hyvin harvassa kerässä oli keltaista ja vielä vähemmän oli niitä keriä, joissa olisi ollut vihreää. Jotain kuitenkin löytyi ja pääsiäisprojektini voi alkaa.
Palmusunnuntain mittaan pääsiäismunistani paljastui jo yllätyksiä. Kesäkimppukerät olivat yllättävän samanlaiset, vain 15 cm pätkä alussa oli väriraitaraporteilla eroa. Olin osannut sattumalta kerrankin valita samanlaiset kerät ja sukkien kutominen kahdelta kerältä alkoi helposti, ilman raitojen tasaamista ja turhien pätkien kerimistä pois välistä. Muut kerät ovatkin yksittäisiä, joten sukat tulevat peräkkäin. En ruvennut keriä tasailemaan.

Järbo mini raggi osoittautui vallan ihastuttavaksi raitalangaksi. Tykkään raitojen muodostamasta väripinnasta ja sukka siitä edistyikin huimaa vauhtia. Kohta pääsen kärkikavennuksiin. Pääsiäismunien yllätysten availu on mukavaa puuhaa.

16 kommenttia:

 1. Ihanan värisiä pääsiäismunia!

  VastaaPoista
 2. Näistä pääsiäismunista minäkin tykkään!

  VastaaPoista
 3. Tässäpä on sellaisia pääsiäismunia ja yllätyksiä joista minäkin tykkään :)

  VastaaPoista
 4. Ompa kivan näköistä jälkeä ja värit mitä ihanimmat!

  VastaaPoista
 5. Eipä voi kun sanoa samaa kuin edelliset, näistä pääsiäismunista minäkin tykkään!
  Keväisiä värejä alkaa ihan vaistomaisesti hakea kun tuo valon määrä kasvaa. Yhdet harmaat vielä tein, mutta nyt kaivelen minäkin pirteämpiä värejä:))

  VastaaPoista
 6. Todella upeita neulomuksia! =)
  Eikä väreissäkään mitään pielessä ole.
  Onko kantapää neulottu vahvistetulla neuleella? Kuinka sinä neulot vahvistetun, oikealla vai nurjalla kerroksella neulomatta, neulotaan jne.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapää on vahvistetulla neuleella. Neulon oikealla: neulomatta, neulottu jne. Nurjalla kaikki nurin. Sama lopputulos tulee, vaikka tekisi tuon neulomatta, neulottu nurjallakin.

   Poista
 7. Oi miten ihastuttava väriloisto. Kauniita luomuksia tulossa kuten aina♥♥
  Iloista pääsiäisen odotusta Sinulle.

  VastaaPoista
 8. Minullakin taitaa olla kaapissa samanlaisia munia ;) Olen tämän viikon lomalla, joten taidanpa ne etsiä ja kutoa vaihteeksi lapasia. t. Eija

  VastaaPoista
 9. Ihanan värikkäitä ja raikkaita keriä! Pitänee tässä itsekin inventoida omat lankavarastot ennen pyhiä

  VastaaPoista
 10. Nuo pääsiäismunat miellyttäisivät täälläkin! :D

  VastaaPoista
 11. No, nuo ovat parhaat pääsiäismunat!

  VastaaPoista
 12. Kyllä näyttää herkkukorilta! Nopean neulontatahtisi tietäen on kiva nähdä, miten monet "yllätykset" lankamunista pääsiäiseen mennessä kuoriutuu :)

  VastaaPoista
 13. Niin onkin kauniin väriset pääsiäismunat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.