lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lankalauantai

Vietin tovin lankalauantaita järjestelemällä ohuiden sukkalankojen jämäpalleroita ja vajaita keriä. Selvittelin keriä ja tein lisää pikkukeriä pienistä keränlopuista. Kokosin ne muutamaan laatikkoon. Nyt pitäisi kaikki kerät olla samassa paikassa. Saisikohan näistä vielä monet raitasukat aikaiseksi ja pallerot vähenemään, jos kokeilisi? Raitalankoja kyllä joutuu yhdistelemään useampia, sillä jämäkerissä on vain muutama raitaraportti kerää jäljellä tai ovat raitojen tasauskeriä. Suuremmista, vajaista keristä saisi enemmänkin sukkaa aikaiseksi. Tästä voisi tulla sellainen kiva projekti, josta saisi aina uusia alkuja tyhjenevään sukkakoriin.

Nyt on sitten ohuet jämäkerät lajiteltuina ja löytyvä kätevästi samasta paikasta. Lankalauantai on siis käytetty hyvin hyödyksi.
Sukkakorilla on tapahtunut pääsiäistaikoja. Vadelmanpunainen sukka ei ole vielä paria saanut, mutta enää sen ei tarvitse olla yksin. Kaveriksi löytyi Opalin langasta tehty harmaamusta sukanvarren alku, joka ei ole tahtonut edetä laisinkaan. Josko se sukkakorissa olisi esillä ja tulisi paremmin kudotuksi valmiiksi.

Tänään jo tarvitsi käydä sukkakorilla, kun lähdimme hankkimaan opiskelijalle tarvikkeita lähikaupungista. Regian harmaaraitaiset varrenalut lähti mukaan ja mukavasti niille ajomatkoilla kertyikin pituutta. Nyt vain lisää alkuja tänne korille ennen seuraavia matkoja. Sukkakori on heti osoittanut tarpeellisuutensa.

8 kommenttia:

 1. Hyvän homman jaksoit tehdä. Mä yleensä vien kaikki jämät kirppikselle, pussitan ne valmiiksi. Mä en jaksa värkätä niistä mitään. Toi on hyvä idea tehdä samaan aikaan varsi, niin tietää kuinka paljon saa langasta. Eipä jää toinen lyhyemmäksi tai eriväriseksi.

  VastaaPoista
 2. Wau! Nyt näyttää taas hyvältä, kun on lankoja laatikossa... ja jämälangat on ehdottomasti niitä parhaita! Kauniita varsia puikoilla :)

  VastaaPoista
 3. voi hitsi, sinulla on vauhtia päälle!!! hienoa

  kävin just Zeldan sivuilla ja "järjestelin" lisää lankoja minulle, lankalauantain kunniaksi tietenkin

  VastaaPoista
 4. Voi kunpa itsekin jaksaisi järjestellä lankoja, huoah. :)

  VastaaPoista
 5. sinä olet niin ahkera,että sukkia syntyy tiheään tahtiin ja pian nuo houkttelevat keränpalleroisetkin on muuntuneet joksikin asusteksi. Oi,pääsiäsikirkko legorakennelmana onkin varmaan hieno. Kivaa pääsisäispyhienaikaa Sinulle.

  VastaaPoista
 6. Näyttääpä hienolta nyt nuo lankalaatikot. Jämälankojen käyttäminen raitasukissa on niin käytännöllistä, mutta miksi minulla tulee aina raitojen vaihtumiskohtaan semmoinen rumannäköinen pykälä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla pykälä häviää, kun kiristän langat oikein. Youtubessa on myös ohjevidoita siitä kuinka kutomalla silmukat tietyllä lailla saa vaihtokohdasta hyvännäköisen.

   Poista
 7. Onpa siinä lankaa, kyllä näistä vielä monet raitasukat tulee. t. Eija

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.