torstai 14. maaliskuuta 2013

Kolme paria valkoisia

Kaivauduin lankalaatikoihini ja tein löytöjä. Minulla oli vielä pari kerää valkoista Novitan 7 veljestä varastoissani. Pyörittelin keriä hetken ja päätin kutoa lisää valkoisia perussukkia. Vähän eri kokoisia tosin, että olisi, mistä valita. Näiden aikana on ollut runsaasti aikaa ajatella. Sukat ovat olleet jonkin aikaa jo valmiina odottamassa kuvausta.
Välitöinä, semmoisina ajatustöinä näitä on valmistunut kaksi paria lisää. Ihan perussukkaa, mutta tätäkin on välillä kiva kutoa. Työhön ei tarvitse juuri katsoa, vaan sukat valmistuvat ihan huomaamatta. Lanka oli kovaa kudottaessa kahdessa kerässä ja pesemällä pehmenivät. Kolmas kerä oli eri värjäyserää ja siinä lanka oli huomattavasti pehmeämpää kuin kahdessa muussa, mutta samalla se tuntui ikään kuin hieman ohuemmalta. Siitä ei myös irronnut pesuveteen mitään.
Nyt niitä on kaikkiaan kolme paria valmiina, eri kokoisia.

Malli: oma perussukka, 48 s, 2o2n ribbiä varsi, sileä lapa.
Koot näissä 36-37, 38-39, 40-41
Lanka: Novitan 7 veljestä, valkoinen, 96 g ja 109 g,
raidoissa Viking Ville jämäkerä.
Puikot: nro 3,5 bambut

8 kommenttia:

 1. Niin, perussukkaa, mutta niin rauhallisen nättiä ja tasaista kädenjälkeä. Perus on joskus ihan paras :)

  Tervetuloa ensimmäisiin blogiarpajaisiini ;)

  VastaaPoista
 2. Olen huomannut saman et laatu ja tuntuma vaihtelee 7-veikan langoissa. Niin on erilaisia samassakin värissä mut eri erissä. Ja paksuudessakin on eroja.
  Ihania perussukkia, ne on niitä parhaita kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Voisikin muuten taas neuloa perussukkia varastoon. Hyvä matkaneule, ja pienille lahjoille/tuliaisille/muistamisille on aina tarvetta. :) Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 4. Hienoja sukkia!
  Täällä jäätiin kuitenkin jumiin mustiin sukkiin--tilauksia tuli kolme paria lisää! on mummin silmät koetuksella ja jalkalampun valossa ja lämmössä nyt neulotaan!

  VastaaPoista
 5. Kauniita perussukkia. Kävin omaa lankavarastoa läpi viime viikonloppuna...jokunen pari perussukkia syntyis noista jämälangoista...mies se kysekin kerran että eikö noista jämälangoista vois tehdä jotain...pitää tehdä jämälankasukkia tässä keväämmällä kun pitää vielä tehdä toinen lapanen valmiiksi ja kummipojalla Angry birds pipo synttärilahjaksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.