torstai 7. maaliskuuta 2013

Ajatussukat

Yllättäen edellisen työn jälkeen tökkäsi. Mikään työ ei kiinnostanut. Yksikään lankakerä ei huudellut, vaikka järjestelin niitä yhden illan. Selasin lehtiä, surffailin netissä, mutta ei. Ei niin minkäänlaista ideaa siitä, mitä seuraavaksi puikoille. Töissä on kyllä uusien ohjelmien kanssa niin raskasta, ettei tuo ihmekkään, jottei irtoa mitään luovaa enää illalla. En tiedä, oliko jo vieroitusoireita, kun melkein kaksi iltaa meni kutomatta. Tai siis kudoinhan minä yhden sukanvarren todettakseni, ettei ohje ja lanka sovi yhteen. Ei kun purkuun. Sitten otin puikoille ihan perusseiskaveikkaa ja kudoin tämmöiset ajatussukat. Hermot lepäsi, ajatus kulki ja jälleen on suunnitelmia uusista neuleista. Hämmästelin tätä puhtaanvalkoista veikkaa, että olipas kovaa käsille. Lanka oli oikein muovisen tuntuista, kädet kuivui ja käsirasvaa sai laittaa työn lopetettuaan. Mutta kun kastelin sukat oikein kunnolla, oikeastaan kevyesti pesin puhtaalla vedellä, muuttuiva sukat mukavan pehmeiksi. Veteen tuntui irtoavan jotain langasta, sillä sain siihen vaahtoa. Ja sukat jopa tuoksuivat villalle kosteina. Olisikohan langassa ollut vain niin paljon jäljellä käsittelyaineita, että se teki siitä kurjan kudottavan. Valmiina eivät ole laisinkaan muovisen tuntuiset.
Malli: oma perussukka, koko 40-41
Lanka: Novita 7 veljestä, valkoinen, 128 g
Puikot: nro 3 ja 3,5 bambut

10 kommenttia:

 1. hmm, omituinen lanka!! jos tietais että lanka tosinaan aina kivasti pehmenee kuten kirjoitat vois sittenkin tehdä seiskaveikasta enemmän sukkia... tai ei :-)

  sukat ovat muuten kauniit

  VastaaPoista
 2. Eri väriset langat ovat erilaisia, varmaan juuri nuo eri värit yms aineet. Huuhtominen olisikin fiksu juttu! kiitos vinkistä ja laitetaan se korvan taakse.

  nuo sukat on kauniit ja levolliset!

  Neulonkohan niin paljon noita perussukkia, kun työ vie usein kaikki ajatukset?

  VastaaPoista
 3. Heippa. Utuiset sukat, mielessäni heti visio:lumi, joka muuttuu pikku hiljaa kuultavaksi jääpuikoksi:) Kivat.

  VastaaPoista
 4. Perussukat tai kanavatyön pistely - molemmat tosiaankin jonkinlaista hermolepoa, kun töissä kiirettä. t. Eija

  VastaaPoista
 5. Siistyit perussukat . Noitahan aina tarvitaan.

  VastaaPoista
 6. Hiphei,sinut on haastettu.
  Haasteen löydät täältä http://ihanhelmee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Wunderschöne Socken , ich liebe dieses Model und die Ferse ist sehr stark.

  Liebe Grüße
  Herta

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa kerhoon, miustakin Seiskaveljen täysin valkoiset sukat oli jotenkin muoviset neuloa, mutta muuttuivat pesun jälkeen ihanan pehmeiksi ja villaisiksi. Syynä varmaan just väriainejäämät.

  VastaaPoista
 9. Tosi upeat sukat. Ihanaa Naistenpäivää Sinulle.

  VastaaPoista
 10. Joskus juuri tuo perusjuttu avaa uusia ulottuvuuksia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.