perjantai 29. maaliskuuta 2013

Faberge ja sukkakori

Vaaleanpunalila -sukat valmistuivat seuraavaksi. Lankaa jäi neljän väriraportin verran ja vähän yli jäljelle. Ohuiden sukkalankojen jämälaatikkoni on siis saanut useamman asukkaan tämän pääsiäisviikon aikana. Miellyttävää kutoa ja juuri toisen tyttäreni väreihin sopivaa. Aurinko paistaa kuistiimme ja saa sukat näyttämään tummemmilta kuin ovatkaan. Seuraavassa kuvassa oikeampi väri.
Malli: oma perussukka, koko 36, 60 s.
Lanka: Järbo garn mini raggi, 64 g, väri 68103
Puikot: KnitPron sormikaspuikot nro 2.5
Korissa oli alussa myös tämä Opalin kerä. Otin sen hyllystäni, koska siinä oli edes hieman keltaiseen vivahtavaa sävyä. Kerästä aloitin ensin sukkia, mutta kohta tajusin että lankahan on 70 % villaa ja 30 % silkkiä. Olin aivan unohtanut, miksi tämä oli helmenä kaapissani, enkä ollut siitä mitään kutonut. Ei, sukkia ei tästä Faberge-pääsiäislankamunasta voinut kertakaikkiaan tehdä. Vähensin hieman silmukoita ja tein uuden varren. Ajatuksena, että kohta minulla on silkkihansikkaat. Seuraavana päivänä kuitenkin totesin, että ei, ei tehdä hansikkaita. Liian hienoa lankaa hansikkaisiin, tehdään huivi. Etsin kovasti langalle sopivaa huivimallia ja ajatuksena oli tehdä tästä tuubimainen huivi nyt pääsiäisenä muiden lankamunien tapaan. Ohjetta ei vain kuitenkaan tullut vastaan, joten tämä lankakerä meni takaisin kaappiin odottamaan sitä oikeaa huivimallia. Huivi ei voi kovin suuri olla, lankaa on vain 100 g. Mallin pitää sopia myös raidoittavalle langalle, joten ei voi olla mikään kovin monimutkainenkaan. Langan on päästävä oikeuksiinsa. Fabergeeksi osoittautunut pääsiäislankakerä on jälleen säilöttynä arvoisellaan tavalla.
Pääsiäismunien lankakorilla näyttää tällä hetkellä tältä. Sukkakorin tarina ei kuitenkaan jää tähän, vaan koriin tulee vierähtämään uusia sukkalankoja, joita kudotaan ja palaan esittelemään koria aina välillä, kun korilla tapahtuu jotain. Sillä aina täytyy olla jokin helppo neule mukaan otettavaksi matka- tai odotusneuleeksi. Tämä on ollut mukava ja mielenkiintoinen tapa edetä sukkien kanssa. Viime sunnuntain jälkeen on valmistunut kolmet ja puolet sukkaparit. Yksi sukka olisi jäljellä kudottaviksi nyt pääsiäispyhien aikana. Sukkakorille tein oman sivunkin, jossa etenemistä voi seurata. Sivu aukeaa blogin yläreunasta. Kuvauspaikkana on ollut kotimme kuisti, joka on viime viikkoina vaihtanut väriä ja remontti on vielä kesken. Ainoastaan lattialaatat ovat entiset, muuten värimaailma on muuttunut paljonkin.

8 kommenttia:

 1. Hienon näköinen lanka tuo Opal. Odotan innolla, mitä siitä tulet keksimään!

  VastaaPoista
 2. Minulla on juuri puikoilla Lintilla (Raverlystä löytyy) Wollmeisen pätkävärjätystä. Samalla suunnittelijalla on muitakin kivoja pienehköjä kolmiohuiveja ainaoikeinneulottuja. Eivät ole tuubeja kylläkään ;. Eivätkä raitalankaa ;). Mutta mukavia tehdä ja aika mukavan näköisiäkin. Siunattua pääsiäsitä ! marjo-riitta

  VastaaPoista
 3. Kaunis väritys näissä uudessa sukissa!!!

  haha, arvasin Opal oikein :-)

  Miten olisi wingspan huivi? Onko se liian rauhaton näköinen tuolla langalla?? Onko sinulla nyt vähän "työnpuute" kun yksi kerä oli vähän "tuulimuna"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, ei tuulimuna vaan jalokivi muiden seassa. Faberge on erittäin arvokas timantein koristeltu taide-esine.

   Puikoilla on jälleen vaikka mitä ja jonossa samoin.

   Poista
 4. Kauniita sukkia olet tehnyt tänä kevättalvena. Osaatko muuten sanoa mitään käyttökokemusta tuosta Hot Socksista? Miten se kestää käyttöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ensimmäinen kerä, jota olen kutonut. Sukkien kestävyydestä en siis tiedä.

   Poista
 5. Hokkus pokkus... langat katos. Miten ihmeessä ne muuttui jo sukiksi? Nyt äkkiä sitä lankaa laatikkoon ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.