keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Neulekahvilassa

Olemme melkein pari vuotta käyneet neulekahvilassa vanhalla meijerillä olevassa kahvilassa. Eilen oli viimeinen kerta siellä, sillä liike lopettaa tämän kuun lopussa. Paikka on ollut verraton, sellainen ei kenenkään maalla oleva. Sinne on voinut tulla ihan vapaasti ja parhaimmillaan meitä on tainnut olla 19 naista tekemässä yhdessä käsitöitä. On haalittu kaikki liikenevät istumapaikat ja tunnelma on ollut tiivis. Nyt kuitenkin oli vähän haikea mieli. Uusi paikkakin on tiedossa, Kotiseututalolla. Hyvää pullaa on sielläkin tiedossa ja toivottavasti neulekahvilamme jatkaa edelleen sellaisena vapaana, ei kenenkää pomottamana porukkana. Ollaan vain yhdessä, tehdään kukin omaa käsityötään ja pidetään hauskaa. Mitään erikoista ohjelmaa tai muuta en sinne kaipaa.
Kotoa lähtiessä nappasin mukaani tämän jo jonkin aikaa kesken olleen sukan. Ehdin aloittamaan sille parin kotona, niin oli helppo jatkaa kahvilassa. Sainkin sen parituntisen jutustelun lomassa kudottua toiseen sukkaan varren ja jatkoin sitten kantapäästä kotona. Illalla elokuvaa katsoessa koko sukka valmistui ja pari pääsi yöksi muotoutumaan. Kastelin sukat ja muotoilin ne.
Malli: perussukka, 2o2n ripillä, koko 39.
Lanka: Novita 7 veljestä Tweed, 109 g
Puikot: nro 3,5 bambuiset.

Pitäneekin jälleen laittaa tämmöinen perusneule puikoille. Kudon sitten pätkän silloin toisen tällöin. Helppo seurusteluneule. On sitten, mistä nappaa jälleen mukaansa, jos sellaista tarvitsee matkalle tai johonkin seuraan.

4 kommenttia:

  1. Meillä on myös sellainen avoin ja epämuodollinen neuletapaamisilmapiiri, se on kyllä suuri onni! Kiva että teille löytyi uusi paikka entisen lopetellessa: kyllä vaan samannhenkisten kanssa yhdessä tekeminen ja oleminen on terapeuttista.

    VastaaPoista
  2. Upeat sukat. Tuollainen neuletapaaminen on varmasti ihana

    VastaaPoista
  3. Itsekin otan sukan kutimen mukaan , kun menen illalla neuletapaamiseen, joka toimii samalla periaatteella täällä Kemi-Tornio alueella eli kerran kuukaudessa molemmissa kaupungeissa.On mukava tavata samanhenkisiä eri ikäisiä ihmisiä vailla mitään velvotteita. Aina kotiin mennessä on repputäynnä uusia ideoita ja tietoas sekä voimavaroja. Niistä kiitos kanssa neulojille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.