maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kohta pieni parvi

Lauantaina kysyin, että mitähän rupeaisin kutomaan. Ne mun pöllöt! kuului heti vastaus. Niin, vielä yksi pöllöfani oli ilman lapasiaan. Onneksi langat oli jo katsottuna valmiiksi, joten ei kun pöllöilemään. Sunnuntaina  pelin jälkeen pääsi jo toista kokeilemaan toisen ollessa tulossa. Nytkö sä ne jo kudoit? oli kommentti tällä kertaa. En ihan vielä, mutta sunnuntaina illalla ne olivat sitten valmiit.
Lapasissa on kiva kuvio myös toisella puolen eli pöllö takaa. Ja pöllön pyrstö saa hymyn huulille. Yksityiskohdat on tarkkaan mietitty. On ne vain veikeät lapaset. Ulkona satoi lunta, joten kuvissa aina siellä täällä vilahtelee isoja lumihiutaleita.
Teen pöllöt ilman korvia. Ja näissäkin piti pöllön päätä hieman jatkaa, että sain pituudelta oikean kokoiset lapaset. Paksumpi lanka olisi tietenkin vaihtoehto, mutta sillä tulisi sitten liian leveät, joten vähän suipot päät sitten tulee näille pöllöille. Tällä kertaa lankavalintani oli Kotikulta Villainen, jota en ole ennen kutonut. Katsotaanpa, miten lanka käyttäytyy. Lämpimät luulisi olevan, sillä lanka on 100% villaa. Haittapuoli on, että pitää käsin pestä.

Malli: Horatio and Oren by Barbara Gregory
(ohje Ravelrystä, maksullinen)
Lanka: Kotikulta villainen, 55 g, käsin pestävä
Puikot: nro 3 bambut

Ja nämä ovat juuri omistajansa oloiset ja näköiset lapaset.

Ps. 10.3. Viikon käytön jälkeen lapaset ovat pysyneet kuosissaan, joten kyseinen lanka ei ole laisinkaan hullumpaa kudottavaa ja kestää käyttöä hyvännäköisenä. Lapaset ovat tuntuneet lämpimiltä, kun sattui vielä tämä kova pakkasjaksokin tähän. 

13 kommenttia:

  1. Ovat ihkuihania.. tykkään tuhannesti:)

    VastaaPoista
  2. Voi mahdotonta miten nopeasti sinulta näitä valmistuu! Kauniit pöllöt kyllä!

    VastaaPoista
  3. Voi jukran pojat, miten tuo pöllömalli onkin suloinen <3

    VastaaPoista
  4. On kyllä mainioita nämä sinun pöllölapasesi :)

    VastaaPoista
  5. Aws, nää pöllöt on niin söpöjä. Ihanat väritkin. :)
    Niin, minulla on blogissani sinulle haaste. Nappaa mukaan jos siltä tuntuu! :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat lapaset! Pitää vissiin minunkin hankkia tuo ohje

    VastaaPoista
  7. Maksoitko tuon pöllöohjeen luottokortilla? Mietin vain että onko turvallista maksaa luottokortilla tuo ohje itselle...sulla taitaa olla kokemusta asiasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän yleensä PayPalia näissä kansainvälissä maksuissa. Turvallisin. Tilin luominen itselle ei ole vaikeaa.

      Poista
  8. tosi hienot tumpu ja varit!
    tilasin itsekin tuon polloohjeen ravelrysta ja ensimmaiset on tehtyna. toisesta tuli leveampi ja pitempi kuin toisesta kun aloin epailla tyoni laatua ensimmaisen teon aikana ja koitin tehda hiukan loysempaa. haluaisin kysella vinkkeja miten saat tyon laadun noin tasaiseksi? itsella tumput on hiukan muhkuraiset mutta en ole kostuttanut niita viela. tasoittaako kostutus neuletta noin paljon etta tulee taysia sileaksi vai onko sinulla jotain muita kaytannon vinkkeja? teen viela toisen tumpun uudestaan josko saisin samankokoisen aikaiseksi; en meinaa luovuttaa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.