torstai 1. syyskuuta 2011

Kaksin kappalein

Saanko esitellä, myssyt numerot 34 ja 35. Eilen minulta kysyttiinkin, että montako sytomyssyä olen tehnyt. Kaikkiaan tällä hetkellä 35 kpl. Näistä 30 on jo jatkanut viime sunnuntaina eteenpäin ja keskiviikkoiltana oli 5 uutta valmista ennen nukkumaan menoa.

Näiden kuvassa olevien myssyjen kerä oli yllättävän paljon lankaa sisältävä. Jouduin vain hieman lisäämään toisen myssyn laelle vihreää lankaa, mutta myssyjen painot olivat 52 g ja 50 g. Ja jälleen sama ongelma kuin edellisenkin kerän kanssa. Lankakerä piti sisällään yhden solmun ja jatko ei todellakaan osu samaan kohtaan raitojen värityksen kanssa. No, olen jatkanut ihan siitä vain suoraan, sillä myssyssä ei ole oikeastaan kuin eduksi, että valmiiksi raidoittuva lanka tekeekin muutoksen ja raidat asettuvat eri lailla. Kahta kun ei samanlaista tarvitse saada.

7 kommenttia:

 1. - Niii-iin, sekinhän se on noissa myssyissä ihanaa, että kahta samanlaista ei tarvitse edes yrittää.
  - Hienoja ovat myssysi!
  -t-

  VastaaPoista
 2. Mä pistän sytomyssytehtaani (pienituotantoisempi, syksyn saalis 10 myssyä) telakalle ja teen sukkia välillä. Meillä kun ei ole keräystäkään käynnissä Pirkanmaalla. Pitäisköhän toimittaa myssyt muualle vai odotella että täälläkin joku ryhtyy rupeamaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Taina kannustuksesta!

  Oranssi: näitä voi toimitella mihin keräykseen vain. Itse laitan ohikulkumatkalla tuonne Ouksiin, vaikka asunkin Pohjanmaalla. Myssyjä on mukava tehdä. Sellainen hyvä välityö ja mukaan otettava työ, valmistuu melkein kuin salaa.

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä aika peto kun aloitat jotain. Kesän teit sukkia ja sitten alkoi tämä myssyily! Hienoa, että olet noin enrginen ja vielä hyväntekijä!

  VastaaPoista
 5. Mulla on viissiin joku ihme geeni: kun hommaan ryhtyy, niin loppua ei tahdo tulla. Aina tinki: nämä langat vielä... Hymyilytit Auli päivääni kommentillasi!

  VastaaPoista
 6. Sinulta ei näemmä tämä myssyn teko stoppaa! Nätti myssyä tulee koko ajan.

  VastaaPoista
 7. Raikkaan kauniita myssyjä! Tuli muuten mieleeni näitä katsoessa sanonta "kaksin aina kaunihimpi".

  Minusta muuten tuntuu, että näissä langoissa on noita solmuja vähintään joka toisessa kerässä vai sattuvatko ne solmukerät aina minulle! :O Ja poikkeuksetta lanka jatkuu eri kohdasta solmun jälkeen. Onneksi se ei näissä myssyissä haittaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.