keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kuvaamisen tuskaa

Tämä päivä alkoi sitten todella lupaavasti. Heräsin ensinnäkin tuntia liian aikaisin, mikään ei tuntunut olevan kohdallaan. Aamun rutiinit kuitenkin sain tehtyä. Kävin suihkussa ja ajattelin sen jälkeen kuvata eilen illalla valmiiksi saamani neuleen. Yön oli satanut vettä ja aamukin oli melko harmaa. Kuvat olisi parasta siis ottaa ulkona, että valo riittäisi edes jonkinlaisiin kuviin. Minähän etsin sitä parasta kuvaa aina, joskin harvoin onnistun. Otin ensin portailla kuvia, mutta en ollut tyytyväinen. Ajatus toisenlaisesta taustasta pälkähti päähäni. Äkkiä kroksijäljitelmät jalkaan ja menoksi. En päässyt kuin pihalaatoilta pois kun saman tien sain ruveta varjelemaan kameraa. Sateenliukastama savivelli rikkaruohoilla terästettynä sai minulta jalat alta ja niin oli nurin. Onneksi kamera säilyi. Polvet kyllä aukenivat ja ei kun uudestaan suihkuun. Kävin ottamassa kuvan, mutta siitä ei nyt kyllä tullut kummoista, kun polvia kirveli ja kämmenetkin olivat likaiset. Yhteen asiaan olin tyytyväinen. En ollut vielä tullut laittaneeksi parempia pitkiähousuja jalkaani. Ne säilyivät sentään.


Tässä tämä onneton kuva. Olisi ihana osata ottaa kunnon valokuvia, mutta ehkä näistä pläjäyksistäni kuitenkin asia tulee ilmi. Vuorossa jälleen myssy, kun on niin pimiää sen mustan neuleen kanssa. Yritin sitäkin nyt aamulla, mutta ei tässä harmaudessa näe. Tähän myssyyn on käytetty 4 eri kerää lankaa loppuun ja kahdesta seuraavasta vielä jäikin. Painoa tuli 58 g.

Olen seurannut tämän vuoden langankulutustani näihin neuleisiin ja tämä myssy vei minut yli 10 kilon, tarkalleen 10 kg ja 46 g vuoden alusta. Missään tuo lankamäärä ei tunnu. Olen lahjakkaasti hankkinut tilalle aina uusia lankoja sitä mukaa kuin olen kutonut. Hyvä etten ole enemmän hankkinut kuin kutonut. Mutta kummasti sitä vain on kulunut. Tuon jos laittaisi kerinä kasaan, niin aika mukava kasa siitä syntyisi.

Päivälle ei muuta kuin parempaa jatkoa. Toivottavasti sinun päiväsi alkoi paremmin.

14 kommenttia:

 1. Kaunis myssy!

  Parempaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Nämä on niin kauniita! Käytätkö jotain ohjetta tehdessäsi?

  VastaaPoista
 3. Mallit ovat jokseenkin omasta päästä. Tuon kirjoneuleen mallin bongasin netistä. Mallissa oli vain monta virhettä, joita piti oikoa. Joku niistä jäi myssyynkin, mutta ei sitä huomaa.

  VastaaPoista
 4. Tuttua puuhaa tuo täydellisen kuvan metsästys.

  Ihana pipo :)

  VastaaPoista
 5. Olipas päivälläsi huono alku, toivottavasti loppu onkin sitten sujunut leppoisasti ja iloisesti. :) Myssy on kyllä kaunis! Sinä teit sen, mitä minä olen haaveksinut: kirjoneulesytomyssyn. Ai niin, onkohan se sytomyssy! :O

  VastaaPoista
 6. Kyllä se on sytomyssy. Ohuimmat langat pussista kaksinkertaisena. Ja värilanka kirjoneuleeseen vanhoja jämiäni, just piisas.

  VastaaPoista
 7. Kaunis myssy,vaikka lujan takana kuvaaminen olikin.

  VastaaPoista
 8. Voi että tunnistan niin tuon kuvaamisen tuskan... minä en yleensä jaksa edes yrittää, kun ei taidot ja välineet eikä näkemys riitä. Harmittaa vaan, kun kuvissa käsityöt on harvoin niin kivannäköisiä kuin luonnossa.

  VastaaPoista
 9. Kaunis myssy ja myssyt sekä kauniita lapasia! Täällä myös tunnustetaan tuo kuvaamisen tuska vaikkakin ei noin tuskaisesti kuin sinulle kävi. Toivon mukavampia kuvauksia:D

  VastaaPoista
 10. Kommelluksisa huolimatta kuvasi on ihan hyvä. Pipo ja kuvio näkyy, mitä vielä paremmaksi pitäisi saada;)
  Kauniita neuleita olet taas tehnyt, lapaset varsinkin oli tosi nätit. Ja hurja kasa sytomyssyjä!
  Hyvää syksyn alkua.

  VastaaPoista
 11. Upea myssy kuvasta näkyy, vaikka kuvaaminen olikin epäonnekasta...

  VastaaPoista
 12. Ihana myssy,mistä bongasit ton mallikuvion? Ite kans ettinnä töllasta =0)

  VastaaPoista
 13. Sinikka: kuvio on jostain netistä kirjoneulesivuilta napattu, kuvasta itselle poimittu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.