keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Viestissä mukava pyyntö

Olemme naisporukalla neuloneet paikkakunnan syntyneille lahjaksi sukat ja tumput jo muutamana vuonna. Aina on jatkettu vuotta kerrallaan niin kauan kuin intoa piisaa. Setti on ollut pakattuna nätisti ja terveydenhoitajat ovat suorittaneet lahjonnan. Näistä lahjoista on kovasti pidetty ja palaute on ollut positiivista.

Alkuvuonna toimitin 10 setin kassillisen omalta osaltani tähän keräykseen. Sähköpostissani oli loppuviikosta tiedonanto, että lahjaksi neulomamme setit olivat vähissä ja uusia tarvittaisiin loppuvuonna syntyville vauvoille. Ehdin sitten vasta eilen hakemaan töiden jälkeen vauvalankaa. Satuin paikalle yhtä aikaa toisen lahjakutojan kanssa, joka myös jakaa näitä settejä vauvaperheisiin. Sain tarkkaa tietoa, millaisia menee ja mitä oli jo varalla.

Ensimmäinen setti on jo valmis, lanka Lanett, 35 g. Otin vain kaksi kerää näin alkuun, että ei näitä ole luvassa taas kuukausitolkulla. Kudoin illan sitten harkkakuskauksessa tumppuja aikani kuluksi. Illat vain pimenevät jo aikaisin ja kutominen autossa ei enää kauan ole mahdollista. Pitänee siirtyä hallin kahvioon. Mutta sain toisen tumpun valmiiksi ja toistakin jo resorin verran hämärissä. Illalla sain tumput sitten tehtyä kotona ja pääteltyä. Aamulla tein toisen sukan ja nyt töiden jälkeen sitten tuon toisen sukan. Jokaisessa viemässäni erässä on varmaan ollut aina erilainen malli. Laitan vähän sen mukaan neuletta, miltä milloinkin tuntuu.
Vaikka itsellä on kolme lasta on hirmu vaikea hahmottaa ja muistaa, minkä kokoisia ne pikkuiset vastasyntyneen kädet ja jalkapohjat oikein ovat. Kokoja taitaa olla hyvin monensuuntaisia. Omat lapsemme ainakin ovat olleet aivan eri kokoiset. Pojalla oli miehen jalka ja kunnon kourat, kaksostyttäret hentoisia pikkuprinsessoja. Onneksi näitä sukkia ja tumppuja tekee moni, niin tulee hyvin erilaisia ja perheet saavat hieman valita sopivimpia malleja ja värejä. Puuha on ollut mukavaa, mutta naisjoukossa se vain on jäänyt muutamien harteille. Pienellä paikkakunnalla syntyvyys tosin ei ole mitään suurta, joten ei tämä ylivoimainen urakka ole.

15 kommenttia:

 1. Oi kun kauniita...ihana idea antaa neulottu setti:)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja varmasti mieluisia saaja perheille =)

  VastaaPoista
 3. Dropsin sivuilla on musta hyvä (kaikin puolin) ohje vauvojen sukille. Oon sen kanssa tehnyt viime vuosina kaikkien tuttujen vauvoille sukat. Tosin ohje on ohuemmalle langalla kuin toi sun käyttämä on (ainakin kuvan perusteella).

  VastaaPoista
 4. Katja: paljon ohuempaa ei taida enää olla kuin Lanett, tein 2,5 puikoilla...

  VastaaPoista
 5. Kaunis on setti ja kaunis myös ajatus. Varmasti mukavaa tehtävää tuollaiset pikkuruiset.

  VastaaPoista
 6. Suloinen setti ja hieno perinne! Itse sain vauvan vuonna 2009, jolloin Martat lahjoittivat sukat kaikille syntyville. Tippa linssissä kiitollisuudesta sitä sukkapussia avasin ja kylläpä niitä sukkia käytettiinkin tosi pitkään.

  VastaaPoista
 7. Oikein lämmin ajatus, antaa vauvaperheelle sukka-lapas muistaminen. Marttojen lahjavuoden jälkeen joissakin kunnissa on joku yksityinen ihminenkin jatkanut tätä pikkusukkien neulomista.

  VastaaPoista
 8. Hieno idea ja niin kaunis setti! Hatunnosto teille ahkerille, jotka jaksatten noitakin tehdä.

  Minä muuten olen josksu ottanut valokopion vauvan sukista ja lapasista, niin on joku lähtökohta, mistä pääsee alkuun. Eihän sitä muista mitenkään, kuinka pieniä ne vauvan kädet ja jalat ovat.

  VastaaPoista
 9. No juu ei varmaan ole, näytti kuvassa vaan paljon paksummalta:)
  Samoilla puikoilla mä oon myös tehnyt.

  VastaaPoista
 10. - Hieno asia ja kaunis setti!
  - Ihailen edelleen noita sinun myssyjäsi!
  -t-

  VastaaPoista
 11. Hyvällä asialla olet taas! Kunnioittavasti kumarran

  VastaaPoista
 12. Onpa hienoa idea! Samaa voisi kokeilla täällä meilläpäinkin, mutta pelkään pahoin, että käy niin kuin teillä, ja urakka jää vain muutaman harteille.

  VastaaPoista
 13. Kaunis setti ja tosi kiva idea! Kumpa vaan tuollaisia ihmisiä olisi enemmän:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.