sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ruutulippu

Aamulla maa oli kuurassa. Tämän syksyn ensimmäinen pakkasyö täällä. Pitkälle syksyyn meni ennen ensimmäistä kylmää. Eilen onneksi saatiin nurmikko leikattu ja pensaita harvennettua. Omenapuu on vielä ihan täynnä omppuja, vaikka siitä kaksi sangollista keitettiin jälleen kerran omenasoseeksi. Vielä tulisi monta sangollista vaan pakkaset rupeavat olemaan ääriään myöden täynnä. Kaiken tämän puuhastelun välissä olen tässä parina päivänä kutonut lämpimiä lapasia.
Malli on kehitelty ihan sitä mukaa, kun lapanen on edennyt. Aluksi laskeskelin silmukoita, että millaiseen kuvioon riittäisi. Lanka oli nimittäin paksumpaa kuin aikaisemmissa lapasissa, joten silmukoita oli oltava vähemmän. Mukavasti nämä tuntuivat käteen istuvan, minulle varsinkin. Tyttäreni kädet kuvassa ovat hieman kapoisemmat kuin omani. Ihan mukavan näköiset niistä tuli, vaikka värejä ensin vähän erikseen katsoin, että sopivatkohan yhteen. Lankaa jäi vielä vähän pienempien verran ja toisella kuviolla.
Lanka: Sandnes Smart, sininen ja kirkas vihreä. 87 g.
Malli: ihan oma, lapasen tekemisen myötä kehittynyt.
Puikot: nro 3 bambuaddit, silmukoita 52.

8 kommenttia:

  1. Kauniit lapaset. Samoissa hommissa ollaan täälläkin. Puutarhassa riittää tekemistä enkä ymmärrä missä välissä keittelisin omenoita soseeksi. Paras kuitenkin pistää töpinäksi, sillä täälläkin oli juuri ensimmäinen pakkasyö.

    VastaaPoista
  2. Hienon mallin olet kehittänyt ja raikkan väriset! Meilläkin on omenoita ihan julmetusti:D Ollan viety puristettavaksi tuoremehuasemalle edellisinä vuosina,varmaan tänäkin vuonna. Pakkasyöitä ei ole vielä ollut.

    VastaaPoista
  3. Kivan näköiset lapaset! Ja omenasosetta olen minäkin täällä keitellyt. Vielä pitäs omppuja jaksaa viipaloida ja kuivata...

    VastaaPoista
  4. Varma valinta aina on puhdas geometrinen kuvioneule. Nuokin on tosi stylet!

    VastaaPoista
  5. Ovat varmaan ihanan lämpöiset. Yksinkertaisuudessaan kaunis malli.

    Täällä etelässä ei ole vielä pakkasista tietoakaan. Tänäänkin tuntui puuvillapaita liian paksulta.

    VastaaPoista
  6. Kiva malli.
    Ihastelen neulomiasi kuviolapasia sillä itsekin tykkään niistä, mutta moneen vuoteen ei ole käsistäni niitä syntynyt.
    Täällä oli viime yö eka pakkasyö.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.