sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Lanka riitti sittenkin

Olen muutamana päivänä kutonut näitä kirjoneulelapasia. Malli on mielenkiintoinen ja on Eeva Haaviston kirjasta malli nro 64. Kudon aina mielelläni tuon ranteen ja peukalojuuren alun pidemmäksi. Mikään ei voi niin ärsyttää kuin se, että ranteen resori nousee liian ylös. Painoa näille lapasille tuli 68 g ja puikkoina käytin 2,5 numeron bambupuikkoja.
Lanka oli tämä lankakeräpari, jonka edullisesti löydin kirpparilta. Luulin, että tuo vaalenapuinainen olisi Nalle-lankaa, mutta saattaisi olla vaikka jotain muutakin. Neule oli lämmintä kudottavaa, vaaleanpuinen ehkä hieman tuota lilaa ohuempaa ja väritys siinä ei ollut ihan tasaista, vaan jokunen silmukka oli aina hieman punaisempaa. Miellyttävät kuitenkin kutoa yhdessä ja lapasista tuli paksut ja lämpimät.
Loppua kohden sain jännittää, että kuinkahan tuon tumman pohjavärin kanssa oikein käy. Vaaleanpunainen kuviolanka ei tuntunut kuluvan juuri laisinkaan. Kuvasta kyllä huomaa eroja eli kyllä sitäkin meni. Mutta toisen lapasen valmistuttua ja toisen yltäessä kärkikavennukseen vilkuilin huolestuneesti nopeaa hupenevaa lilaa kerää. Sain kuitenkin molempiin peukalon. Tein ihan vain tuollaisen perussetin, sillä kuviot eivät itse lapasessa asettuneet sopivasti jatkuakseen järkevästi peukalossa. Lilaa lankaa jäi kuin jäikin ihan pieni keränloppu.

12 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset. Tosi kauniit ja väritkin on oikein herkulliset. Pidän.

  VastaaPoista
 2. Kuvio on tosi kaunis! onneksi lankakin riitti :)

  VastaaPoista
 3. Kiva väriyhdistelmä. Välillä kun on lankaa naftisti, jaan sen kahdelle kerälle.

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset ja varmasti lämpimät =)

  VastaaPoista
 5. Kauniit lapaset! Hyvät väritkin. Minäkin olen tainnut tehdä ainakin yhdet lapaset tuolla mallilla joskus pari vuotta sitten, vai kolmekohan siitä jo tulee.

  VastaaPoista
 6. Kauniit lapaset.
  Itse tykkään myös neuloa lapasten varren vähän pitemmäksi. Mukava kun lapasen resorit saa asettaa takin hihojen alle.

  VastaaPoista
 7. Tosi ihanat lapaset!

  VastaaPoista
 8. Nuo on kyllä tosi ihanat! Kaiholla muistelen, kun tuota tummanlilaa Woolia vielä sai... Oletko muuten huomannut, että langan uhatessa loppua kesken tulee neulottua nopeammin kuin tavallisesti? Ihan kuin sitä ehtisi neuloa samasta langasta enemmän, kun sen oikein joutuisasti tekee :D

  VastaaPoista
 9. Kauniit ovat! Onnellisestikävi tuon langan kanssa. Harmittavan usein käy just päinvastoin.

  VastaaPoista
 10. Mistäköhän johtuu ettei uutta postaustasi pääse lukemaan? Hallintapanelissani se näkyy jo.

  Oikein ihanat lapaset!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.