tiistai 27. syyskuuta 2011

Ruususilla, kukkasilla

Jokunen myssy vielä, vaikka olen näitä teille ihan kyllästymiseen asti esitellyt. Minä kun jotain rupean tekemään ja jostain innostun, niin sitä tulee sitten muutama kappale. Nämä ovat osoittautuneet mitä mainioimmaksi välityöksi, kausityöksi, käsilaukkutyöksi sekä seurustelutyöksi. Valmistuu kuin huomaamatta.

Silloin kun tämä myssyily oli oikein muotia ja jokainen niitä teki ei minun koukkuni tai puikkoni saaneet aikaiseksi yhden yhtäkään myssyä. Aina aloitin, vaan en ollut millään lailla tyytyväinen ja purin ne. Kai silläkin oli jokin tarkoitus. Kun nyt sitten kerran pääsin vauhtiin ja myssyjä rupesi syntymään, niin onhan näitä tullut kuin sieniä sateella, 60 myssyä yhteensä. Myssyjen tarvehan ei ole mihinkään kadonnut, mutta tekijät ovat jo toisten projektien parissa. Onneksi aina silloin tällöin jostain pulpahtaa ilmoitus valmistuneesta myssystä joka matkaa keräykseen.

Saamani ja hankkimani langat onkin nyt sitten tehtynä niitä kolmea keltaista kerää vaille. Ne ovat merinovillaa ja ovat jääneet sitten siitä syystä viimeiseksi. Ymmärsin, että pitäisi olla puuvillaa nuo myssylangat, mutta kun tässä syksy viilenee, niin ehkä viluinen myssyntarvitsija ottaa mielellään lämmintä villaakin. Pidämmehän me muutkin villaneuleita päällämme sisätiloissa. Etsin niihin lankoihin jonkun sopivan mallin. On mukava viedä jälleen iso pussillinen myssyjä keräykseen seuraavalla mökkimatkallamme. Matleenalle vilkutuksia, kantamuksia on jälleen tulossa.

Myssyjä ei kovin monella mallilla ole tehty, vain muutama perusmalli, johon sitten koristeilla on luotu erilainen ulkonäkö. Sen tässä myssypuuhassa olen huomannut, että aina niistä viimeisistä langanpätkistä ja keränlopuista tulee se parhaimman näköinen myssy. Ja sellaista ei sitten toista saakkaan aikaan. Käytän yleensä kaikki langat hyvin tyynni, ei niitä pikkukeriä montaa varastosta löydy, mutta näihin myssyihin on ollut oikein ilo käyttää ne viimeisetkin metrit koristeina. Näihin kuvien myssyihin meni muuten lankaa: vihreä 44 g, keltainen 51g ja vaaleanpunainen 56 g.

6 kommenttia:

 1. Niin kauniita myssyjä olet taas tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Vilkutukset sinullekin, ahkera myssyn tekijä! :) Ehkä oli tarkoitus, että sinä teet vasta nyt näitä myssyjä, kun et silloin alussa innostunut. Myssyjen materiaali voi olla myös villaa, kunhan on kutittamatonta ja ärsyttämätöntä laatua. Ja merinovillahan on sellaista yleensä. Ja lopulta myssyn saaja tietenkin valitsee itse myssynsä ja tuskin ottaa sellaista, joka kutittaa tai tuntuu muuten pahalta.

  Ihanan värisiä sukkalankoja oletkin saanut (tuossa ed. postauksessa).

  VastaaPoista
 3. Ihania myssyjä ja kukkaset kaunistavat niitä somasti <3

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä on just hyvä, kun sä teet näitä nyt niin on jatkumoa myssyjen sadolle. Olishan se tylsää jos myssytoimitukset olis loppuneet ku seinään sillä ekalla buumilla.
  Hienon homman olet tehnyt, myssyä nostan sulle.
  Ja kyllä ne merinoiset kelpaa aivan hyvin, sehän on hyvää villaa ja kyllä siitä tykätään.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne. Kannustavat hurjasti eteenpäin. Niin ajattelinkin tuon merinovillaisen langan olevan hyvää myssylankaa. Itse kun tykkään villaisesta;) Viluinen kun olen.

  VastaaPoista
 6. Olet sinä kyllä ahkera myssyntekijä! Niin kauniita värejä ja koristeita osaat niihin laittaa.
  Minusta olet ansainnut tunnustuksen, tule noutamaan se blogistani :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.